Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ūkio ministras Rimantas Žylius ekonomikos augimą vertina „saikingai optimistiškai“

Lietuvos ekonomika antrąjį šių metų ketvirtį paaugo 6,1 proc. ir tai yra visus lūkesčius pateisinantis rezultatas, sako ūkio ministras Rimantas Žylius. Anot jo, netrukus ūkio augimą pajus ir eiliniai žmonės.
Rimantas Žylius
Rimantas Žylius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Šio ketvirčio BVP augimas pateisina visus lūkesčius, kuriuos turėjome. Mažmeninės prekybos augimas rodo tvaresnį augimą. Beje, priminsiu, kad jau antrą ketvirtį BVP bazė, nuo kurios skaičiuojamas augimas, jau mums nebegalėjo tiek padėti, kiek pirmąjį ketvirtį.  Tai, ką mes matome, yra mūsų lūkesčių ribose, saikingai optimistiškai tikrai galima įvertinti“, – ketvirtadienį ministras komentavo Statistikos departamento paskelbtus duomenis.

Pasak jo, ypač gerai pasirodė transporto sektorius, tačiau tuo pat metu ministras įspėja, kad prekes tik į Rytų ar Europos sąjungos šalis eksportuojančios įmonės rizikuoja savo stabilumu.

„Mes tikimės, kad tiek, kad JAV ir Eurozona susitvarkys su iškilusiais klausimais ir mūsų eksporto rinkos kvėpuos taip, kaip kvėpavusios. (...) Tačiau mes sakome verslui, kad susikoncentravimas į sau artimus regionus: į Rytus ar į ES, kriziniu laikotarpiu nėra stabilumo priduodantis dalykas“, – pabrėžė ministras.

Anot jo, Ūkio ministerija ragintų eksportuotojus plėsti savo geografiją į Lotynų Ameriką, Aziją.

Tuo tarpu eiliniai Lietuvos gyventojai, pasak ministro, turi suprasti, kad augant ekonomikai, gerės ir jų padėtis. Anot jo, kol kas nedarbo mažėjimo Lietuvoje nefiksuojama todėl, kad po krizių visada pirmiausia fiksuojamas BVP augimas, o tik paskui nedarbo mažėjimas.

„Šitie dalykai reikalauja laiko, bet žmonės turi labai aiškiai matyti, kad faktas, jog mes, kaip Lietuva, uždirbame pinigus, tai be jokios abejonės šie pinigai didina mūsų visų gerovę“, – tvirtina R.Žylius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius