Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uosto pusmečio rezultatai pranoko lūkesčius

Uoste per pusmetį perkrautas rekordinis kiekis krovinių ir surinkta daugiau rinkliavų nei planuota. Anot uosto atstovų, šiuos metus galima vadinti geriausiais istorijoje.
Klaipėdos uostas.
Uoste džiaugiamasi puikiais pirmo pusmečio rezultatais. / A.Kripaitės nuotr.

Per šį pusmetį Klaipėdos uoste perkrauta kiek daugiau kaip 15 mln. tonų krovinių. Pasak Klaipėdos valstybinės jūrų uosto direkcijos rinkodaros ir administracijos direktoriaus Artūro Drungilo, jei ir antrasis pusmetis bus toks sėkmingas, šiemet bus pasiekta rekordinė krova – 30 mln. tonų.

„Lyginant su praėjusių metų tuo pačiu pusmečiu krova šiemet išaugo 14,5 proc. Šis birželis buvo gana sėkmingas – perkrauta 2,4 mln. tonų, tai 7,5 proc. daugiau nei pernai birželį“, – pasakojo direktorius.

Pasak jo, birželį ypač išsiskyrė konteinerių vienetais krova, jų perkrauta per 26 tūkst., tai yra 40 proc. daugiau nei pernai tą patį mėnesį. A.Drungilo teigimu, šie skaičiai atitinka ekonominio pakilimo metu buvusius rodiklius.

Direktoriaus žiniomis, situacija rinkose gerėja. Per penkis mėnesius eksportas iš Europos į Aziją išaugo 12,5 proc., importas – daugiau kaip penktadaliu. Panašūs ir eksporto bei importo į Indiją bei Artimuosius Rytus rodikliai . Eksportas į JAV ūgtelėjo 14, 5 proc., o iš šios šalies į Europą – 14 proc.

Daugiau pinigų

Šie metai uostui yra patys geriausi istorijoje, kadangi už tuos pačius pinigus galima nuveikti daugiau darbų nei prieš porą metų, – sakė M.Armonaitis.
Anot uosto Ekonomikos ir finansų direktoriaus Martyno Armonaičio, per pusę metų uostas surinko 60,3 mln. tonų rinkliavų. Tai 3 proc. arba maždaug 1 mln. Lt daugiau nei pernai tuo pačiu metu.

„Pusės metų planas įvykdytas ir viršytas vienu milijonu. Galima tik pasidžiaugti, kad uostui palankus metas. Šie metai uostui yra patys geriausi istorijoje, kadangi už tuos pačius pinigus galima nuveikti daugiau darbų nei prieš porą metų. Šiemet, jei bus geras antras pusmetis, surinksime 120 mln. Lt rinkliavų, o 2008 metais surinkome 126 mln. Lt. Tačiau pinigų vertė dabar didesnė. Konkursų metu kainos darbų vykdymui sumažėjo 20 proc. ir daugiau“, – komentavo M.Armonaitis.

Šiemet uoste ketinama įvykdyti daugiau įvairių projektų nei planuota – bus atliktas ne vienas remontas, sutvarkytos kai kurios krantinės, atliktas įplaukos kanalo tobulinimas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius