Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

„Utenos alus“ pirmasis Baltijos šalyse pristato plastikinį butelį su trijų sluoksnių sienele

Utenos alaus trisluoksnis butelis
Utenos alaus nuotrauka / Utenos alaus trisluoksnis butelis
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Šį rudenį moderniausia Baltijos šalyse „Utenos alaus“ darykla, bendradarbiaudama su pažangiausius PET pakuočių sprendimus teikiančia Lietuvos bendrove „Retal Europe“, „Utenos alų“ pradėjo pilstyti į naujos kartos 1,2 l talpos trisluoksnius plastikinius butelius.

Utenos aludariai alų į patogią, alaus skonį ir kokybę geriau už kitus plastikinius butelius išsaugančią tarą, perkelia pirmieji Baltijos šalyse. Vien į plastiko linijos atnaujinimą „Utenos alus“ investavo daugiau kaip 3,45 mln. Lt, taip pat kiekvienais metais planuoja skirti dar apie 1 mln. litų naujos kartos plastikinių butelių ruošiniams įsigyti.

Naujasis „Utenos alaus“ butelis nuo standartinių plastikinių butelių skiriasi Multilayer (liet. daugiasluoksne) sienelės technologija. Tai reiškia, kad šio butelio sienelė sudaryta iš trijų sluoksnių: tarp dviejų plastiko sluoksnių įlietas ir specialus aktyvios bei pasyvios apsaugos barjeras.

„Multilayer – šiuo metu pažangiausia alaus kokybės plastikinėje PET taroje išsaugojimo technologija. „Utenos alus“ šią technologiją įdiegė pirmasis Baltijos šalyse, nuosekliai pristatydamas inovatyviausius sprendimus Lietuvos vartotojams. Naująją pakuotę galima pavadinti trečios kartos PET, kuris dar neprilygsta stiklui, bet artėja prie jo. Manome, kad ši naujovė sukels tikrą perversmą alaus rinkoje“, – sako UAB „Švyturys-Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

Jo teigimu, naujasis „Utenos alaus“ butelis pakeis prieš šešerius metus pristatytą plastikinį butelį su „Alaus meistrų“ ženklu, kuris tuomet sulaukė didžiulės sėkmės ir iki šiol yra mėgiamas vartotojų.

„Švyturio-Utenos alaus“ gamybos direktoriaus Imanto Čepulio teigimu, į Multilayer technologija apsaugoto butelio vidų beveik nepatenka deguonis: jo prasiskverbimas pro sieneles palyginti su paprastu plastikiniu buteliu sumažinamas 96% – visą alaus galiojimo laiką deguonies koncentracija jame yra net 4 kartus mažesnė nei leistina norma.

„Deguonis – didžiausias alaus skonio priešas. Praėjus vos dešimčiai dienų po išpilstymo paprastuose plastikiniuose buteliuose, neturinčiuose jokios papildomos apsaugos, jau nebegalime užtikrinti nepakitusios alaus kokybės ir skonio.  Antros kartos buteliai su vienasluoksne, tačiau papildomą apsaugos barjerą jau turinčia sienele buvo žingsnis į priekį, visgi ir jie negarantavo nepriekaištingos apsaugos. Naujajame „Utenos“ plastikiniame butelyje su trisluoksne sienele visą alaus galiojimo laiką jo pradinis skonis ir kokybė išlieka praktiškai nepakitusi“, – teigia I.Čepulis.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie VERSLO rubriką