Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už ekologiškus marškinėlius – aukso medalis

Iš organinės medvilnės pagaminti „Utenos trikotažo” marškinėliai įvertinti „Lietuvos metų gaminio 2011” aukso medaliu.
Gintautas Bareika
Gintautas Bareika

„Nuosekli orientacija į aukštesnės pridėtinės vertės, ekologiškus, aukštos kokybės gaminius – tai pagrindiniai mūsų veiklos akcentai. Jie yra tapę pamatiniais santykių su klientais akmenimis. Nežiūrint į tai, kad ekologiška produkcija yra brangesnė, jos paklausa  nuolatos auga. Džiaugiamės, kad mūsų technologų ir dizainerių sukurtas gaminys, kuris žavi ne vieną mūsų pirkėją, buvo apdovanotas „Lietuvos metų gaminio 2011“ aukso medaliu“, – pasakojo „Utenos trikotažo“ generalinis direktorius Gintautas Bareika.    

Trikotažiniai marškinėliai unikalūs tuo, kad pagaminti iš ypatingai plonų ekologiškos medvilnės verpalų. Iki šiol užauginti ir pagaminti ypač plonus ekologiškos medvilnės verpalus buvo sunku dėl chemikalų, naudojamų žemdirbystėje ir verplų gamyboje, apribojimų. Tačiau didelė pažanga kultūrų genetikoje ir gamybos technologijoje padėjo išspręsti šią problemą.

Šiemet per tris pirmuosius ketvirčius „Utenos trikotažo“ ekologiškos medvilnės gaminių eksportas sudarė 31 proc. visos apyvartos arba 14,3 mln. litų. Tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais ekologiškos medvilnės eksportas sudarė 22 proc. (10,2 mln.Lt). Įmonės ekologiška produkcija parduodama Lietuvoje, eksportuojama į Šveicariją, Švediją,  Vokietiją, Austriją, kitas Europos šalis.
Ši lietuviška įmonė – ne tik didžiausia trikotažo gamintoja mūsų šalyje. Ji – viena didžiausių Šiaurės bei Vidurio Europoje. Lietuvos rinkoje parduodama apie dešimtadalį visos produkcijos. Didžiausias dėmesys telkiamas į nuosavų prekinių ženklų „Rokas“, „Gunda“ bei „Eko“ linija pardavimus.

„Utenos trikotažas” vieninteliai šalyje turi teisę savo produkciją papuošti aplinkai palankiu ženklu, geriau žinomu kaip Europos Sąjungos gėlė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius