-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

V.Vasiliauskas: į Europos bankų sistemą įstosime su skaidria bankų sistema

Lietuvos banko vadovas teigia, kad nuo kitų metų Lietuvai įsivedus eurą, šalis į vieningą bankų sistemą įstos su skaidria, aiškia ir gerai kapitalizuota bankų sistema.
Vitas Vasiliauskas
Vitas Vasiliauskas / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr

„Manau, kad ilgas kelias nueitas, ir tai yra istorinis įvykis. Tai reiškia, kad Lietuvos ekonomika yra geros kokybės, nes tam, kad būtų priimtas į euro zoną, turi atitikti tam tikrus kriterijus. Tai tą egzaminą mes išlaikėme.

Man, kaip centrinio banko vadovui, tai reiškia ir prisijungimą prie bankų sąjungos. Džiugu pažymėti, kad į ją įeisime su skaidria, aiškia ir puikiai kapitalizuota bankine sistema. Tai vėlgi yra Lietuvos pripažinimas“, – trečiadienį Briuselyje žurnalistams sakė LB valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Paklaustas, iš kurio Europos centrinio banko Lietuva skolinsis euro banknotus, V.Vasiliauskas teigė, kad tai yra vienas didžiausių Europos centrinių bankų, tačiau konkrečios šalies įvardyti negalėjo. Anot jo, artimiausiu metu su juo turėtų būti pasirašyta sutartis.

V.Vasiliauskas teigė, kad Lietuvos bankas toliau tęs visuomenės informavimo apie euro įvedimą kampaniją.

Mūsų misija dabar yra informuoti gyventojus apie eurą kaip apie pinigą, kaip atsiskaitymo priemonę, kad išvengtume visokių galimų nesusipratimų ir kartais piktavališkų veiksmų.

„Mūsų misija dabar yra informuoti gyventojus apie eurą kaip apie pinigą, kaip atsiskaitymo priemonę, kad išvengtume visokių galimų nesusipratimų ir kartais piktavališkų veiksmų“, – kalbėjo Lietuvos banko vadovas.

Naujausias Eurobarometro duomenimis, euro įvedimą Lietuvoje balandį palaikė 46 proc. šalies gyventojų, pasisakančiųjų prieš buvo – 48 proc., dar 6 proc. teigė neturintys nuomonės.

Galutinį sprendimą dėl Lietuvos priėmimo į euro zoną trečiadienį paskelbė Briuselyje posėdžiavusi Europos Sąjungos (ES) Bendrųjų reikalų taryba. Lietuva taps 19-ąja euro zonos nare ir paskutine iš trijų Baltijos šalių, įsivesiančia bendrą ES valiutą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius