-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Valdis Dombrovskis: Rusijos įtaka Europos Sąjungos ekonomikai – ribota

Remiantis išsamia analize, Rusijos krizės poveikis Europos Sąjungos ekonomikai yra ribotas, Estijos leidiniui „Postimees” sakė Europos Komisijos viceprezidentas Valdis Dombrovskis. Tačiau nuspėti, kaip situacija klostytis toliau, yra beveik neįmanoma.
Valdis Dombrovskis
Valdis Dombrovskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Finansų krizė, kurioje dar taip neseniai murkdėsi Europa, jau tikrai baigėsi. Kitąmet visų valstybių narių ekonomikos turėtų augti pirmą kartą nuo krizės pradžios“, – leidiniui sakė V.Dombrovskis.

Pasak jo, krizės padariniai vis dar jaučiami: „Pavyzdžiui, Europos Sąjungoje išlieka aukštas nedarbas – 11,5 proc. Taip pat yra padidėjusi nelygybė ir skurdas. Tai yra problemos, kurias reikia spręsti.“

Pasak jo, viskas priklausys ne tik nuo socialinės politikos, bet ir nuo to, koks greitas bus ekonomikos atsigavimas. Dabar V.Dombrovskis didžiausią riziką įžiūri dėl lėto ekonomikos augimo, aukšto nedarbo ir lėtos infliacijos – šie faktoriai žemyno ekonomikos atsigavimą gali padaryti labai paliegusiu arba netgi išaukti ekonomikos stagnaciją.

Be to, sunku prognozuoti, kaip vystytis Rusijos krizė ir kas toliau vyks Ukrainoje. Tačiau, sako V.Dombrovskis, Rusijos krizės įtaka Europos Sąjungai kol kas yra ribota.

„Tiesa, poveikis skirtingoms šalims yra nevienodas. Pavyzdžiui, Baltijos šalys kenčia labiausiai ir yra smarkiausiai paveiktos Rusijos Europos Sąjungai taikomi embargo. Mes turėsim aiškintis, kaip padėti labiausiai dėl krizės nukentėjusioms šalims“, – sakė V.Dombrovskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius