Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valstybės kontrolė audituos 23,4 mlrd. litų ES paramos

Rengdamasi atlikti 2007-2013 m. laikotarpio Europos Sąjungos struktūrinės paramos auditus Valstybės kontrolė parengė šio periodo darbų strategiją, teigiama Valstybės kontrolės pranešime spaudai.
Valstybės kontrolė
Valstybės kontrolė / A.Ufarto/BFL nuotr.

„Tokie auditai nėra prigimtinė aukščiausiosios audito institucijos pareiga, tačiau teigiamai įvertinęs mūsų patirtį atliekant ankstesnio periodo ES paramos auditus, Seimas šį darbą vėl patikėjo Valstybės kontrolei“, - sako valstybės kontrolierė Rasa Budbergytė. Valstybės kontrolė audituos 23,4 mlrd. Lt ES struktūrinių fondų paramos, t.y. 64 proc. visos 2007-2013 m. Lietuvai teksiančios paramos.

Remiantis strategija, ES paramos auditas kasmet apims ne tik visas valdymo ir kontrolės sistemos institucijas ir veiksmų programas, jų efektyvumą ir lėšų naudojimo teisėtumą, bet ir viešuosius pirkimus, valstybės pagalbą, aplinkos reikalavimus, lygias galimybes, ES struktūrinės paramos kompiuterinę informacinę valdymo ir priežiūros sistemą, informavimą ir viešinimą.

Valstybės kontrolė Europos Komisijai reguliariai teiks ataskaitas ir nuomonę apie struktūrinės paramos panaudojimą Lietuvoje. Metinė ataskaita ir nuomonė bus skelbiamos Valstybės kontrolės interneto svetainėje, apie jas bus informuojamas Seimo Audito komitetas, Specialiųjų tyrimų tarnyba ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba.

Valstybės kontrolės parengta audito strategija yra patvirtinta Europos Komisijos, šiandien ji pristatyta Seimo Audito komiteto nariams.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius