Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valstybės skolos skandina festivalį

Dėl valstybės įsiskolinimų kitąmet gali būti neberengiamas muzikos festivalis „Be2gether“. Šalies ministerijos neslepia esančios nemokios ir siūlo ant bankroto ribos balansuojančioms bendrovėms kantriai laukti.
Giedrius Klimkevičius
Giedrius Klimkevičius / Valdo Kopūsto/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „Be2gether“

Dvejus metus rengtą populiarų jaunimo festivalį rengiantys verslininkai tikina atsidūrę aklavietėje – valstybės numatytų pinigų nėra, o kreiptis į teismą – beprasmiška. Šalies užsienio reikalų ministerija (URM) pagal susitarimą buvo įsipareigojusi finansuoti dalį šio projekto.

„URM su mumis neatsiskaito jau trečias mėnuo. Negaudami šių pinigų, negalime atsiskaityti su partneriais“, – aiškino festivalio „Be2gether“ organizatorius, verslininkas Giedrius Klimkevičius.
Netoli Vilniaus rengiamo festivalio organizatoriai palaidojo viltis kreiptis į teismą – anot jų, byla neabejotinai būtų laimėta, būtų priteisti ir delspinigiai, tačiau valstybė neturi lėšų.

„Stoja visi su valstybinėmis įmonėmis ar ministerijomis susiję projektai. Rengėjai iš karto perspėjami, kad laiku pinigų nebus. Kai mes darėme projektą, tokių minčių niekam nekilo“, – apgailestavo G.Klimkevičius.

URM festivalio projektui yra pervedusi 80 proc. numatytų lėšų, kita dalis – užstrigo.

„Nesumokėtas likutis siekia 70 tūkst. Lt. Finansų ministerija pavedimą turėtų padaryti, kai tik bus galimybės“, – „15min“ rašoma URM atsiųstame rašte.

Ministerijos atstovai negalėjo pasakyti, ar įvairūs festivaliai ir toliau bus remiami Šiuo metu dar nėra patvirtintas Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos biudžetas 2009 metams.

„Kol kas jokių ateities planų nebekuriame. Gali nutikti taip, kad festivalio kitąmet nebebus“, – teigė G.Klimkevičius.

Kiit prioritetai

Finansų ministerijos specialistai verslininkams nieko pažadėti negali, nes biudžeto prioritetai dėliojami verslininkų nenaudai.

„Pinigų šiuo metu nėra, o visi likučiai sudėlioti eilės tvarka – pirmiausia lėšos skiriamos socialinei apsaugai, darbuotojų atlyginimams ir su ES susijusiems projektams. Pervedimai vyksta nuolat, todėl niekas negali pasakyti, kokio dydžio yra įsiskolinimas verslui – kalba eina ne apie vieną milijoną litų“, – aiškino Finansų ministerijos atstovas Vytautas Lenkutis.

Todėl įmonėms siūloma „pakentėti ir palaukti“.

„Ministras yra pasakęs, kad su visais bus atsiskaityta. Reikia manyti, kad anksčiau ar vėliau tai bus padaryta“, – sakė V.Lenkutis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius