-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Valstybinė mokesčių inspekcija grąžino jau 8,5 mln. eurų pajamų mokesčio permokų

Nuo balandžio 2-osios, kai buvo grąžintos pirmosios pajamų mokesčio permokos gyventojams, jau pervedė 8,5 mln. eurų beveik 100 tūkst. gyventojų, kurie elektroniniu būdu pateikė teisingas metines pajamų deklaracijas ir pasinaudojo gyventojų pajamų mokesčio lengvatomis, pranešė Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).
Eurai
Eurai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lėšos pirmiausiai yra pervedamos tiems gyventojams, kurie pateikė elektroniniu  būdu užpildytas teisingas metines pajamų deklaracijas ir yra įvykdę visas mokestines prievoles pateikti deklaracijas už ankstesnius mokestinius laikotarpius.

Permokas vėliau gaus gyventojai, kurie turi neįvykdytų mokestinių prievolių, t. y. nėra pateikę ar patikslinę deklaracijų už ankstesnius mokestinius laikotarpius.

Pavyzdžiui, deklaruota permoka nebus grąžinta, jei gyventojas po mokesčių administratoriaus pranešimo nėra patikslinęs anksčiau pateiktos metinės pajamų deklaracijos ar nėra pateikęs nekilnojamojo turto mokesčio deklaracijos.

Tokiems gyventojams VMI permokas grąžins tik jiems patikslinus deklaracijas už ankstesnius mokestinius laikotarpius ir įvykdžius visus anksčiau gautus VMI nurodymus.

Duomenis dar tikslina

„VMI apie gyventojus vis dar gauna patikslintų duomenų ne tik iš darbdavių, bankų, bet ir kitų valstybinių institucijų, pavyzdžiui, informaciją apie ligos pašalpas, motinystės išmokas teikia „Sodra“, todėl gavę atnaujintus duomenis, tiksliname ir pažymas, ir preliminariai užpildytas deklaracijas“, – teigia VMI Paslaugų mokesčių mokėtojams departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

Pastebėję atnaujintus duomenis, gyventojai turėtų tikslinti jau teiktas metines pajamų deklaracijas.

Nors gyventojai jau ir yra deklaravę pajamas, jie turėtų prisijungti prie Elektroninio deklaravimo sistemos ir pasitikrinti, ar nėra atnaujintos jų pažymos apie per mokestinius metus gautas pajamas ir patirtas išlaidas, ir preliminariosios deklaracijos.

Pastebėję atnaujintus duomenis, gyventojai turėtų tikslinti jau teiktas metines pajamų deklaracijas.

350 tūkst. jau deklaravo

Gyventojų pajamų mokesčio permokas deklaravo 350 tūkst. gyventojų. Po automatinės duomenų kontrolės 50 tūkst. deklaracijų reikalingas tyrimas dėl pateiktų duomenų pagrįstumo. Tokie gyventojai permokas gaus vėliau – kai pagrįs deklaruotų duomenų tikrumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius