-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vandens kaina Pakruojyje ir Pasvalyje didės

Vandens kaina Pakruojyje ir Pasvalyje vidutiniškai didės atitinkamai 12,6 ir 0,4 proc. Tokias geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo kainas bei pardavimo mokestį bendrovėms „Pakruojo vandentiekis“ ir „Pasvalio vandenys“ Kainų komisija suderino per posėdį penktadienį.
Vanduo iš krano
Vandens kaina Pakruojyje vidutiniškai didės 12,6 proc. , Pasvalyje – 0,4 proc. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Komisijos suderintos vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo kainos įsigalios jas patvirtinus rajono savivaldybių taryboms.

Vandens kaina Pakruojyje vidutiniškai didės 12,6 proc. iki 10,56 lito už kubinį metrą, Pasvalyje – 0,4 proc. iki 5,99 lito už kubinį metrą, įskaičiuojant pridėtinės vertės mokestį.

Komisija, nepripažinusi daugiau nei 0,3 mln. litų „Pakruojo vandentiekio“ sąnaudų ir įvertinusi bendras ekonomines tendencijas, suderino 24 proc. mažesnes vandens kainas ir nepripažinusi beveik 0,4 mln. litų „Pasvalio vandenų“ sąnaudų – 2 proc. mažesnes vandens kainas, palyginti su bendrovių pateiktomis.

„Pakruojo vandentiekis“ per 2010–2013 metus planuoja investuoti beveik 16 mln. litų. Apie 9 mln. litų įmonei turėtų skirti ES sanglaudos fondai, su sąlyga, kad įmonė investicijų projektams skirs daugiau nei 2 mln. litų savo lėšų.

Bendrovė planuoja rekonstruoti valymo įrenginius bei apie 30 kilometrų išplėsti vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūrą. Komisija pritarė ir „Pasvalio vandenų“ 2010–2013 metų investicijoms, kurioms panaudota apie 4,5 mln. litų Europos Sąjungos struktūrinių fondų parama ir skirta beveik tiek pat nuosavų lėšų.

„Pasvalio vandenys“ planuoja nutiesti apie 10 kilometrų tinklų, kad kuo daugiau gyventojų gautų centralizuotas vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugas. Taip pat bus investuojama į naujas nuotekų siurblines, rekonstruota Pasvalio nuotekų valykla. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius