Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VATESI išdavė licenciją statyti naują panaudoto branduolinio kuro saugyklą

Valstybinė atominės energetikos saugos inspekcija (VATESI) išdavė licenciją Ignalinos atominei elektrinei (Ignalinos AE) statyti naują panaudoto branduolinio kuro saugyklą. Joje bus saugomas 201 konteineris su branduoliniu kuru.
Ignalinos atominė elektrinė
Ignalinos atominė elektrinė / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Pasak VATESI viršininko pavaduotojo Michailo Demčenkos, tai jau antroji licencija išduodama Ignalinos AE statyti radioaktyviųjų atliekų tvarkymo įrenginius. Ši licencija suteikia teisę statyti panaudoto branduolinio kuro saugyklą ir įdiegti papildomus įrenginius panaudotam kurui elektrinės blokuose tvarkyti, teigiama išplatintame pranešime.

Licencija išduota su sąlygomis, kurios turės būti įgyvendintos iki saugyklos eksploatavimo pradžios. Sąlygose nustatyta, kad Ignalinos AE iki 2010-ųjų rugsėjo 1 dienos turės parengti ir suderinti atskirą projektą, pagal kurį naujoje saugykloje galės būti tvarkomos bei saugomos ne tik sandarios, bet ir pažeistos kuro rinklės. Saugyklos statybos metu, Ignalinos AE turės tinkamai užtikrinti statybos aikštelės fizinę saugą, įrengti reikalingas apsaugos sistemas. Taip pat elektrinei reikės įrodyti, kad rangovinių organizacijų darbuotojų kvalifikacija ir skaičius yra pakankami sudėtingiems darbams atlikti.

Nauja panaudoto branduolinio kuro saugykla turėtų pradėti veikti 2011 metais, panaudotas branduolinis kuras specialiuose konteineriuose bus saugomas 50 metų. Saugykla bus statoma Ignalinos AE teritorijoje, Visagino savivaldybėje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius