-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Venesuelos parlamento vadovas įtariamas prekybos kokainu organizavimu ir pinigų plovimu

JAV kovos su narkotikais biuras ir Niujorko bei Majamio federaliniai prokurorai pradėjo tyrimą dėl aukšto rango Venesuelos politikų sąsajų su kokaino gabenimu ir pinigų plovimu. Tikėtina, kad nelegalioje veikloje dalyvavo ir Venesuelos parlamento – Nacionalinės asamblėjos pirmininkas Diosdado Cabello, rašo naujienų svetainė wsj.com.
Venesuelos parlamento pirmininkas Diosdado Cabello
Venesuelos parlamento pirmininkas Diosdado Cabello / „Scanpix“/AP nuotr.

Įtarimai Venesuelos elito atstovams suformuluoti remiantis sulaikytų narkotikų prekeivių parodymais ir remiantis šaltiniais Venesuelos vyriausybėje.

Nors Baltieji rūmai ir neturi jokio ryšio su atliekamu tyrimu, tačiau jie privalės atsižvelgti į būsimąsias išvadas, o tai gali sukelti rimtą krizę Vašingtono santykiuose su Lotynų Amerikos šalimi.

Nors Baltieji rūmai ir neturi jokio ryšio su atliekamu tyrimu, tačiau jie privalės atsižvelgti į būsimąsias išvadas, o tai gali sukelti rimtą krizę Vašingtono santykiuose su šia Lotynų Amerikos šalimi.

Tyrimas dėl Venesuelos politikų įsitraukimo į narkotikų verslą prasidėjo kaimyninei Kolumbijai aktyviai kovojant su narkotikų augintojais. JAV tyrėjai mano, kad daugybė narkotikų prekeivių iš Kolumbijos jau yra gavę prieglobstį Venesueloje.

Pačioje Venesueloje kokainui išgauti reikalingi kokos lapai nėra auginami ir šis narkotikas nėra gaminamas. Nepaisant to, 2013 – 2014 m. beveik pusė pasaulinės kokaino prekybos vyko pasinaudojant Venesuela kaip tranzito šalimi.

Pačioje Venesueloje kokainui išgauti reikalingi kokos lapai nėra auginami ir šis narkotikas nėra gaminamas. 

„The Wall Street Journal“ duomenimis, Venesuelos prezidentas Nicolasas Maduro nėra įtrauktas į įtariamųjų dėl narkotikų kartelio veiklos organizavimo ratą.

JAV jau anksčiau yra kaltinusi Venesuelos valdžią prisidedant prie narkotikų tranzito organizavimo, tačiau Karakasas šiuos kaltinimus atremdavo aiškindamas, kad tokiu būdu Vašingtonas tik siekia destabilizuoti padėtį šalyje.

Ekspertai teigia, kad Venesuelos ūkiui grumiantis su krize, JAV vyriausybei šioje šalyje šiuo metu yra daug lengviau rasti informatorių.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kokainas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kokainas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius