Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslas mato perspektyvų Rusijoje

Trečiadienį Lietuvos verslininkų delegacija Maskvoje susitikusi su Rusijos Federacijos prekybos ir pramonės rūmų vadovybe aptarė ekonominio bendradarbiavimo skatinimo klausimus pramonės, tranzito, logistikos, prekybos, turizmo srityse bei pasirašė bendradarbiavimo memorandumą.
Temos: 2 Rusija Verslas

Privačių įmonių savininkų iniciatyva steigiamos Lietuvos ekonominio ir prekybinio bendradarbiavimo su Rusijos Federacija verslo tarybos nariai, vadovaujami Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidento Bronislovo Lubio, Maskvoje taip pat susitiko su Rusijos pramonininkų ir verslininkų sąjungos vadovais, Lietuvos verslo klubu. Susitikimuose aptarta abiejų šalių ekonominė situacija, ieškota kelių, kaip toliau plėtoti bendradarbiavimą. Šiandien vyksta Lietuvos verslininkų susitikimai su Rusijos partneriais ir Tarptautinio pramonininkų ir verslininkų kongreso vadovybe.

LPK Užsienio ryšių departamento direktorius Aurelijus Ušeckas LŽ sakė, kad pasirašytas Lietuvos ir Rusijos pramonininkų bendradarbiavimo memorandumas rodo, jog abi šalys viena kitą pripažįsta ir yra pasirengusios ieškoti sričių, kuriose galėtų sėkmingai veikti. „Abiejų šalių ekonomikos situacija nėra geriausia, tačiau yra šviesių dalykų. Bendradarbiavimo rodikliai netgi auga, tik per pastaruosius kelis mėnesius buvo stebimas abipusės prekybos sumažėjimas. Pagal kelerių metų rezultatus, bendradarbiavimas tarp Lietuvos ir Rusijos augo didžiuliu tempu; jis turi perspektyvos toliau plėstis. Dialogas tarp verslininkų išlieka, norima padėti vieni kitiems ir bendradarbiauti“, – teigia A.Ušeckas.

„Rusijos verslininkų požiūris į bendradarbiavimą su mūsų šalimi visada buvo teigiamas, tik jie dažnai mano, kad mes to nenorime. Dabar jaučiame, kad jie džiaugiasi Lietuvos verslo rodoma iniciatyva bendradarbiauti, o tai jau savotiškai garantuoja efektyvų darbą“, – kalbėjo LPK atstovas.

Lietuvos ekonominio ir prekybinio bendradarbiavimo su Rusijos Federacija verslo taryba sieks skatinti ir plėtoti dvišalius ar daugiašalius ekonominius ir prekybinius santykius su šalimi kaimyne. Planuojama, kad bendra Lietuvos ir Rusijos verslo bendradarbiavimo taryba bus įsteigta vasaros pradžioje, kai Lietuvoje vyks abiejų šalių verslo forumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius