Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Verslininkai jau gali kreiptis į „Hitachi“ dėl dalyvavimo Visagino AE projekte

Strateginio Visagino atominės elektrinės (VAE) investuotojo – Japonijos „Hitachi“ atstovai pranešė, kad Lietuvos įmonės, planuojančios dalyvauti naujosios VAE statybos projekte jau dabar gali teikti informaciją specializuotoje potencialiems tiekėjams skirtoje internetinėje svetainėje.
„Hitachi“ prezidentas Hiroakis Nakanishis ir Andrius Kubilius
„Hitachi“ prezidentas Hiroakis Nakanishis ir Andrius Kubilius / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Pasak VšĮ „Versli Lietuva“ generalinio direktoriaus Pauliaus Lukausko, susidomėjimas šiuo didžiausiu pastarųjų dešimtmečių regiono infrastruktūros projektu yra milžiniškas – įmonės jau dabar mato  galimybes dalyvauti projekte.

„Įvertindami didelį susidomėjimą iš verslo pusės planuojame tęsti mūsų įmonėms skirtų renginių ciklą, kurių metu suteiksime naudingos ir reikalingos informacijos apie Visagino AE projektą, kad įmonės savo viduje galėtų priimti su tuo susijusius strateginius sprendimus“, – sakė P.Lukauskas.

„Hitachi“ viceprezidentas Masaharu Hanyu teigė: „Visose šalyse, kuriose „Hitachi“ vykdo veiklą, kompanija stengiasi daugiausiai bendradarbiauti su vietos tiekėjais. Todėl įgyvendinant Visagino AE projektą, „Hitachi“ laikysis savo kredo – bendradarbiauti su visuomene, naudoti pažangias ir saugias technologijas.“

Lietuvos verslas jau dabar gali registruotis  „Hitachi“ tiekėjų portale www.hitachiasd.com.  Beje, jau pradėjo veikti oficiali „Hitachi“ svetainė lietuvių kalba www.hitachi.lt, kurioje galima sužinoti daugiau apie kompaniją, veiklos kryptis, produktus ir inovacijas.

Skaičiuojama, kad investicijos į regioninį Visagino AE projektą gali siekti iki 5 mlrd. eurų. Praėjusiais metais atliktas Lietuvos, Latvijos ir Estijos verslo vertinimas parodė, kad vietinis verslas, tinkamai pasirengęs, gali pretenduoti į darbus, kurių vertė iki 30 proc. visos AE projekto vertės, t. y. skaičiuojant nuo projekto vertės vidurkio – apie 4 mlrd. litų.

Planuojama, kad jau kitų metų pradžioje „Hitachi“ atidarys savo atstovybę Lietuvoje, kuri ilgainiui gali tapti regioniniu centru Baltijos ir Skandinavijos šalims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius