Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslininkai parolimpiečius labiau linkę remti dešromis, o ne pinigais

Nors įvairūs sporto renginiai nuolat traukia savo vardą norinčias garsinti bendroves, negailinčias pinigų rėmimui, tačiau neįgaliųjų sportas verslininkų beveik nedomina. Neseniai į Rio de Žaneirą išlydėta Lietuvos parolimpinė rinktinė turi vos kelis stambesnius privačius rėmėjus – „Citadele“ banką ir siuvimo bendrovę „Audimas“. Kiti verslininkai parolimpiečių rinktinę paremia vos keliais šimtais eurų arba pasiūlo nemokamas paslaugas.
Išlydėtuvių akimirka
Lietuvos parolimpiečių išlydėtuvių akimirka / Luko Balandžio nuotr.

Vietoje finansinės paramos – dešros

Kaip 15min teigė Lietuvos parolimpinio komiteto (LPK) prezidentas Vytautas Kvietkauskas, privačių verslininkų, norinčių paremti parolimpinę rinktinę, nėra daug.

„Turime tik kelis rėmėjus. Iš jų didžiausi yra „Citadele“ bankas ir „Audimas“, kuris šiais metais rinktinę parėmė siūdamas aprangą“, – teigė V.Kvietkauskas.

„Visa kita, kaip čia pasakius, – semečki, 300 ar 500 Eur, arba kokia produkcija, paslaugos. Štai „Impuls“ sporto klubai parolimpiečiams suteikia abonementus, „Biovela“ nėra rinktinės rėmėjas, bet kiekvieną kartą paremia olimpinės dienos renginius maistu. Vienam renginiui davė 30 – 40 tonų dešrelių ir mes už tai esame dėkingi“, – aiškino V.Kvietkauskas, pabrėžęs, kad smulkių rėmėjų pasitaiko, tačiau labai dažnai tai būna vienkartinė parama.

Tuo tarpu „Citadeles“ ir „Audimo“ skiriamos paramos Lietuvos parolimpinei rinktinei dydis, anot LPK prezidento, didesnis už visas prieš ketverius metus buvusias privačių rėmėjų lėšas.

Neremia, nes niekas nežino?

Paklaustas, kas lemia verslininkų nenorą remti parolimpiečius, V.Kvietkauskas išskyrė dvi pagrindines priežastis – viešumo stygių ir rinktinės dydį.

„Pagrindinė problema yra žiniasklaidoje, kuri parolimpiečius mažai viešina, demonstruoja. Bet, kita vertus, smagu, kad šįmet pirmą kartą į parolimpines žaidynes važiuoja trys akredituoti Lietuvos žurnalistai. Be to, mūsų yra mažai – šiemet vyksta tik trylika sportininkų“, – verslininkų nenorą remti parolimpiečius aiškino LPK prezidentas.

Vienu stambiausių parolimpiečių rėmėjų įvardyto „Citadele“ banko korporatyvinės komunikacijos departamento direktorė Rita Simanavičiūtė teigė, kad šis bankas kaimyninėje Latvijoje sportininkus su negalia remia jau nuo 2012 m.

„Turime daug sportininkų su negalia, kuriais galime didžiuotis ir kurie pasiekimais garsina Lietuvą. Tačiau akivaizdu, kad populiariosioms sporto šakoms skiriamas nepalyginti didesnis rėmėjų dėmesys bei valstybės finansavimas nei jo skiriama neįgaliųjų sportui – tai yra viena priežasčių, kuri paskatino „Citadele“ banką remti būtent neįgaliųjų sportą“, – tikino R.Simanavičiūtė,

Ji pažymėjo, kad vien tik finansine parama LPK nebus apsiribojama. Tiesa, kokia konkrečiai pinigų suma buvo paremtas LPK, „Citadele“ atstovė neįvardijo.

Banko atstovės teigimu, bankas yra užsibrėžęs tikslą skatinti parolimpinio sporto plėtrą mūsų šalyje įvairiais papildomais veiksmais bei keičiant visuomenes požiūrį į žmones su negalia ir jų galimybes.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius