-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Verslininkas Darius Mockus: dabar negali visi būti lygūs

„MG Baltic“ savininkas, penktas turtingiausias žmogus Lietuvoje Darius Mockus, sako, kad normalu, jog niekas nenori gyventi neturtingai, todėl daugiau uždirbantieji yra nemėgstami. Jo tikinimu, rinkos ekonomikoje kitaip būti ir negali.
Darius Mockus
Darius Mockus / Asm. arch. nuotr.

Pavydas yra baltas, yra juodas. Dėl pagarbos, nesiimčiau teigti, kad ta pagarba yra. Natūralu, nes mes jau 20–25 metai rinkos ekonomikoje, o penkiasdešimt metų buvo diegiama, kad visi lygūs ir lygesni, – sakė D.Mockus.

Žurnalo „IQ“ redaktorius Mantas Dubauskas, kuris buvo vienas iš iniciatorių, sudarinėjant Lietuvos turtuolių sąrašą, sako,  kad nereikia stebėtis, kodėl lietuviai nelabai mėgsta turtingų žmonių. Jo tikinimu, dėl to kaltas socialinės atsakomybės nebuvimas.

„Tos socialinės atsakomybės nėra. Aš sakyčiau, kad yra apskritas nulis.  Tuo buvo galima įsitikinti dar 2002 m., gal prisimenate pridėtinės vertės mokesčio (PVM) aferą, jo susigrąžinimą, kai buvo pasinaudota legalia landa įstatymuose ir „Maxima“ tinklas tuo metu įgijo teisę nemokėti daugiau nei 76 mln. Lt pridėtinės vertės mokesčio. Turtas buvo parduotas neįgaliųjų organizacijai, kuri buvo susijusi su tais pačiais akcininkais“, – „Žinių radijo“ laidoje sakė  M.Dubauskas.

Visgi pašnekovas pabrėžia, kad pirkėjams taip pat turi galioti socialinės atsakomybės sąvoka: jie neturėtų apsipirkinėti tuose prekybos tinkluose, kurie elgiasi netinkamai.

„MG Baltic“ savininkas, penktas turtingiausias žmogus Lietuvoje Darius Mockus, sako, kad normalu, jog niekas nenori gyventi neturtingai, todėl daugiau uždirbantieji yra nemėgstami. Jo tikinimu, rinkos ekonomikoje kitaip būti ir negali.

„Pavydas yra baltas, yra juodas. Dėl pagarbos, nesiimčiau teigti, kad ta pagarba yra, natūralu, nes mes jau 20–25 metai rinkos ekonomikoje, o penkiasdešimt metų buvo diegiama, kad visi lygūs ir lygesni“, – sakė D.Mockus.

Žurnalo „IQ top" sudarytame turtingiausių žmonių dvidešimtuke „VP grupės“, „VP dešimtuko“ vadovas Nerijus Numavičius gerokai lenkia visus kitus turtuolius – jo turtas įvertintas 4,255 mlrd. litų.

„Kas prisimena tą tariamą lygybę, kuri buvo visuotinio deficito sąlygomis, rinkos ekonomikoje, lygybės nėra, pripažįstama, kad rinka yra konkurencinė erdvė: vieniems labiau sekasi, kitiems mažiau. Šalys, kurios tomis sąlygomis gyvena pusę tūkstančio metų, ten tai natūralu, kad visi nori būti turtingi, niekas nenori būti vargšai.“

Žurnalo „IQ top" sudarytame turtingiausių žmonių dvidešimtuke „VP grupės“, „VP dešimtuko“ vadovas Nerijus Numavičius gerokai lenkia visus kitus turtuolius – jo turtas įvertintas 4,255 mlrd. litų. Antroje turtingiausiųjų sąrašo vietoje – „Vilniaus prekybos“ akcininkas Žilvinas Marcinkevičius. Trečias – transporto, logistikos ir sandėliavimo verslą valdantis Mindaugas Raila. Ketvirtas liko turtingiausio Lietuvos žmogaus brolis Vladas Numavičius su 812 mln. litų. Penktas – koncerno „MG Baltic" savininkas Darius Mockus, kurio turtas įvertintas 783 mln. litų.

Visą laidos įrašą galite išgirsti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius