Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslininkas Ignas Staškevičius: politikai mums pasiuntė signalą nebeinvestuoti Lietuvoje

Vienas iš vadinamojo „VP dešimtuko“ įkūrėjų ir bendrovės NDX valdybos pirmininkas, verslininkas Ignas Staškevičius Žinių radijui trečiadienį sakė, kad nepavykęs LEO LT projektas buvo aiškus politikų signalas jam ir jo partneriams nebeinvestuoti Lietuvoje.
Ignas Staškevičius
Ignas Staškevičius / Luko Balandžio nuotr.

„Visuomenei ir politiniam elitui yra nepriimtinas stambios verslo grupės dalyvavimas tokiame svarbiame viešajam interesui projekte, ir tai yra visiškai suprantama pozicija. Maža to, tai mums davė labai aiškų signalą, kad apskritai Lietuvoje šitai verslo grupei investuoti nebepageidautina“, – laidoje „Prie pietų stalo“ kalbėjo I. Staškevičius.

Žurnalistui paklausus, ar toks signalas buvo gautas iš politinio elito, verslininkas sakė:

„Aš taip supratau, absoliučiai aiškiai. (...) Kadangi šiaip ar taip mūsų akcininkai jau yra nemažai investavę Lietuvoje, tai, be abejo, norom nenorom tampa aišku, kad jų pareiga jau dabar investuoti už Lietuvos ribų ir plėsti Lietuvos ekonomikos įtaką užsienyje.“

Visuomenei ir politiniam elitui yra nepriimtinas stambios verslo grupės dalyvavimas tokiame svarbiame viešajam interesui projekte, – sakė I.Staškevičius.

Pasak jo, kai stambus verslas imasi naujos veiklos, kad ir kokia ji būtų, Lietuvoje tai sukelia didelį emocinį antplūdį.

„Jei, tarkim, mes paskelbtume, kad Staškevičius su Numavičiumi nutaria statyti didelį naują paukštyną ir auginti ten vištas, kalakutus ir triušius, tai netgi toks nekaltas verslas sujauktų tiek protų ir tiek emocijų sukeltų šitoje rinkoje“, – komentavo I.Staškevičius.

LEO LT projektas – tai 2008 metais įsteigta nacionalinės energetikos bendrovė, kurios 38,3 proc. akcijų priklausė „NDX energijai“, o 61,7 proc. – valstybei.  2009 m. bendrovė buvo išformuota kilus visuotiniams nepasitenkinimui dėl sandorio skaidrumo ir naudingumo.

Visą laidos „Prie pietų stalo“ įrašą galite pažiūrėti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius