Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienas „Ergo“ vadovų: investicinis gyvybės draudimas turi būti peržiūrėtas

Investicinis gyvybės draudimas turi būti peržiūrėtas ne vien Baltijos šalyse, bet ir kitose rinkose, mano „Ergo International“ valdybos narys Thomas Schollkopfas, atsakingas už įmonės veiklą Vidurio ir Rytų Europoje. Anot jo, draudikai turi prisiimti atsakomybę už žmonių lūkesčius ir susitelkti į saugumą, o ne į sunkiai prognozuojamą investicijų prieaugį.
Lietuviai jaučiasi finansiškai nesaugūs.
Pasak T.Schollkopfo, investicinis gyvybės draudimas nebeturi perspektyvų ne vien Baltijos šalyse, bet ir kitose rinkose. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Interviu „Verslo žinioms“ T.Schollkopfas sakė, kad Baltijos šalyse atsigavimo tikisi kitąmet.

„Baltijos šalyse nuosaikus atsigavimas turėtų prasidėti kitąmet, ir būčiau labai laimingas, jei 2012 metais atsikovotume tai, ko netekome pernai. Iš tiesų mes su praradimais susitaikėme ir kėlėme sau uždavinius išlaikyti pelningumą, o jis priklauso toli gražu ne vien nuo naujų draudimo sutarčių. Draudimo įmonės pinigus uždirba iš administravimo proceso, todėl būtent šioje srityje ėmėmės veiksmų ir planuojame tolesnes investicijas į naują informacijos technologijų sistemą Baltijos šalyse – šiemet Estijoje, kitąmet Latvijoje ir Lietuvoje“, – sakė jis.

Anot vieno „Ergo“ vadovų, dviženkliai rinkos šuoliai anksčiau buvo karščiuojančios ekonomikos išdava, o patys draudikai paslaugomis neturėtų konkuruoti su bankais.

„Rinkose smunka investicinis gyvybės draudimas – žmonės tiesiog nebepasitiki šiuo produktu. Manau, investicinis gyvybės draudimas tiek Baltijos šalyse, tiek kitose rinkose nebėra perspektyvus – bent jau toks modelis, koks iki šiol buvo“, – teigė T.Schollkopfas.

Anot jo, investiciniai produktai su dideliu metiniu prieaugiu yra bankų paslauga ir variklis.

„O draudimo kompanijos turi grįžti prie gyvybės draudimo šaknų ir klientams suteikti garantiją, kad jie gaus bent tai, ką įdėjo. Jei žmogus perka gyvybės draudimo produktus, kad apsirūpintų senatvėje, ar kaupia vaikų išsilavinimui, tai draudikų vilionės 6–8 proc. metiniu investicijų prieaugiu yra tiesiog nerimtos. Aš nesitikiu, kad artimiausius 5–6 metus investicijų prieaugis viršys 3–4 proc.“, – sakė jis.

Jis neatmetė įsigijimų Lietuvoje, jeigu tam pasitaikytų palanki proga.

„Mes patenkinti rinkoje užimama padėtimi, bet, jei pasitaikys gera proga, neatmetame galimybės. Tačiau įmonių įsigijimą labai sunku suplanuoti – viskas priklausys nuo to, kaip susiklostys aplinkybės. Tiesiog didėti ir pūstis nėra prasmės – bendrovės įsigijimas turi duoti pridėtinę vertę“, – patikino T.Schollkopfas.

Jo vertinimu, paprastai labiau apsimoka įsigyti mažesnę įmonę ir ją plėtoti, jei ta bendrovė atitinka reikalavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius