-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vieno mln. litų paramos inovaciniais čekiais atiteks 87 įmonėms

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) paskirstė visą 1 mln. litų sumą paramai pagal inovacinius čekius šiems metams gauti ir su 87 įmonėmis pasirašė sutartis dėl šios paramos skyrimo, teigiama Ūkio ministerijos pranešime.
Pinigai
Pinigai / Algirdo Kubaičio/BFL nuotr.
Temos: 2 Čekis Pinigai

Pasak Ūkio ministerijos Inovacijų ir žinių visuomenės departamento Inovacijų politikos skyriaus vedėjos Rimos Putkienės, Lietuvoje nauja paramos forma inovaciniais čekiais sulaukė didelio susidomėjimo – šiais metais numatyta 1 mln. litų paramos suma paskirstyta per nepilną mėnesį nuo kvietimo paskelbimo.

„Gausus paraiškų skaičius ir susidomėjimas rodo, kad užsienyje populiari paramos teikimo inovaciniais čekiais forma aktuali ir Lietuvoje. Apibendrinsime paramos teikimo rezultatus ir pagal juos tobulinsime tvarką. Planuojame ir kitais metais skelbti kvietimą paramai pagal inovacinius čekius gauti“, – sakė Ūkio ministerijos Inovacijų ir žinių visuomenės departamento Inovacijų politikos skyriaus vedėja R. Putkienė.

Dėl 10 000 litų vertės inovacinio čekio sudarytos 62 sutartys, iš kurių 24 sutartys sudarytos su labai mažomis ir 23 sutartys su mažomis įmonėmis. Vidutinių įmonių, norėjusių 10 000 Lt vertės inovacinio čekio, buvo 14. Taip pat 10 000 litų vertės inovacinis čekis suteiktas individualia veikla užsiimančiam verslininkui iš Panevėžio rajono.

Dėl 20 000 litų vertės inovacinio čekio sudarytos 25 sutartys, iš jų 13 sutarčių su labai mažomis, 8 sutartys su mažomis ir 4 sutartys su vidutinėmis įmonėmis.

Daugiausia paraiškų sulaukta iš Kauno (30 paraiškų) ir Vilniaus (29 paraiškos). Iš kitų miestų ženkliai mažiau: Panevėžio (6 paraiškos), Šiaulių (4 paraiškos), Klaipėdos (3 paraiškos), Plungės, Marijampolės ir Jonavos po 2 paraiškas, o iš Visagino, Kelmės, Prienų, Raseinių, Alytaus, Gargždų – po 1 paraišką. Taip pat po vieną paraišką pateikta iš Panevėžio, Prienų ir Šilalės rajonų.

Įmonių pateiktose paraiškose tarp valstybinių mokslo tyrimų institutų ar universitetų, atliksiančių paslaugas už inovacinius čekius, dominuoja Kauno technologijos universitetas ir Vilniaus universitetas, šiek tiek mažiau populiarūs Vilniaus Gedimino technikos universitetas ir Lietuvos tekstilės institutas. Taip pat minimi Vilniaus dailės akademija, Biotechnologijos institutas, Lietuvos energetikos institutas, Lietuvos žemės ūkio universitetas, Šiaulių universitetas, Mykolo Romerio universitetas, Lietuvos kūno kultūros akademija, Chemijos institutas, VĮ Matematikos ir informatikos institutas, Kauno medicinos universitetas ir Fizinių ir technologinių mokslų centras.

Paslaugos už inovacinį čekį turi būti suteiktos per 3 mėnesius nuo sutarties pasirašymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius