-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus apskrities Kelių policijos pareigūnai dalina atšvaitus pėstiesiems

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyba dar kartą įspėja atšvaitų nenaudojančius pėsčiuosius, dviratininkus ir kitus eismo dalyvius apie rudenį padidėjusį pavojų tamsiuoju paros metu likti vairuotojų nepastebėtiems. Pareigūnai jau dvi savaites lankosi Vilnių supančiuose rajonuose dovanodami atšvaitus ir primindami jų naudojimo privalomumą ir svarbą.
Klaipėdoje praeiviams dalyti atšvaitai.
Atšvaitai pėstiesiems dalijami visoje Lietuvoje. Nuotraukoje - atšvaitų dalijimo akcija Klaipėdoje / Organizatorių nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus policijos pranešime, atšvaitai dalinti Vilniaus, Trakų, Ukmergės rajonų ir Elektrėnų savivaldybės pėstiesiems eismo dalyviams. Šią savaitę pareigūnai dovanoja atšvaitus Šalčininkų rajono pėstiesiems. Pasirūpinta, kad kiekviename policijos tarnybiniams automobilyje būtų atšvaitų ir šviesą atspindinčių liemenių, kuriuos pareigūnas galėtų padovanoti tamsoje, kelyje be atšvaito einančiam pėsčiajam ar važiuojančiam dviratininkui.

Kiekvieną dieną atšvaitai dalinami į kelių policijoje esančią saugaus eismo klasę atvykstantiems lankytojams ir policijos organizuojamų prevencinių saugaus eismo renginių dalyviams.

Primename, kad Kelių eismo taisyklių reikalavimai pėstiesiems, dviratininkams ir vadeliotojams naudoti atšvaitus, dėvėti liemenes arba drabužius su šviesą atspindinčiais elementais, yra ne rekomenduojamojo pobūdžio, bet privalomi.

Tėvai privalo pasirūpinti, kad jų nepilnamečiai vaikai turėtų ir segėtų kitiems eismo dalyviams matomus atšvaitus ar dėvėtų drabužius su šviesą atspindinčiais elementais. Bendrojo lavinimo mokyklų pedagogų pareigūnai prašo pasidomėti ar vaikai segi atšvaitus. Kaimo bendruomenių, daugiau nuolatinių gyventojų turinčių sodininkų bendrijų pirmininkams derėtų paskatinti bendruomenių narius įsigyti atšvaitus ar organizuoti bendrą jų įsigijimą, kad mažiau apšviestoje eismo aplinkoje visi šių bendruomenių nariai būtų saugūs.

Pareigūnai įspėja, jog pėstieji eismo dalyviai privalo laikytis Kelių eismo taisyklėse numatytų reikalavimų, o juos pažeidusiems pėstiesiems bus taikomos administracinio poveikio priemonės.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato aptarnaujamoje teritorijoje nuo šių metų pradžios užregistruotų eismo įvykių metu 62 žmonės žuvo ir 767 buvo sužeisti. Iš visų šių nukentėjusiųjų 3 žmonės žuvo ir 60 sužeista lapkričio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius