-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vilniaus energija“ antstoliams yra perdavusi per 5 tūkst. skolininkų

Šilumą ir karštą vandenį sostinei tiekianti bendrovė „Vilniaus energija“ antstoliams yra perdavusi per 5 tūkst. skolininkų. Bendrovės duomenimis, po šio šildymo sezono liko 110 mln. litų skolų, iš jų 33,5 mln. litų sudaro gyventojų skolos, trečiadienį rašo „Vilniaus diena“.
Kišenė
Kišenė / LŽ nuotr.

„Nesiečiau dujų brangimo ir skolininkų skaičiaus augimo. Tai migruojantys skaičiai, tačiau turime nemažai skolininkų ir kuo labiau brangsta kuras, tuo jų daugėja. Didžiausia skolininkė – savivaldybė, taip pat skolingi ir gyventojai, ir įmonės. O bendra skola šiemet sudaro 120 mln. litų, beveik tokia pati kaip 2002 metais“, – sakė įmonės komercijos direktorius Rimantas Germanas.

Anot jo, šiuo metu niekas nesikeis – brangstant dujoms, sostinėje brangs viskas, įskaitant ir šilumą.

Du kartus per metus buitiniams vartotojams kainas perskaičiuojančios „Lietuvos dujos“ dar vieno pabrangimo nuo liepos 1 dienos tvirtino nedramatizuojančios ir nematančios tiesioginių sąsajų tarp dujų ir visa kita brangimo. Pasak įmonės atstovės spaudai Jolitos Butkienės, mažiausiai dujų suvartojantys daugiabučių gyventojai brangimo smūgio tikrai nepajus.

„Smulkiausi vartotojai – tie, kurie per metus suvartoja iki 500 kubinių metrų dujų. Į šią kategoriją patenka ne tik turintys dujinę viryklę, bet net ir mažų butukų, kuriuose yra autonominis dujinis šildymas, savininkai. Kiek jiems gali pabrangti paslaugos po liepos 1 dienos? Na, litu ar daugiausia keliais“, – sakė J.Butkienė.

Vilniaus regione kartu su Vilniaus miestu vartotojų skolos „Lietuvos dujoms“ šių metų birželio 1 dieną siekė 3,4 mln. litų. Tai daugiau nei trečdalis visų Lietuvos vartotojų skolų. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius