Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 15 /2013 05 16

Vilniaus gatvių apšvietimo tinklų konkurse – „Citelum“, „Strabag“ ir „Gemmo“ kompanijos

Vilniaus valdžios skelbtame miesto gatvių apšvietimo tinklų renovacijos ir naudojimo konkurse varžosi trys užsienio bendrovės. Nauji žibintai Vilniaus gatvėse turėtų pradėti šviesti po ketverių metų.
Gatvės apšvietimas
Gatvės apšvietimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybės 2012-2013 metų veiklos ataskaitoje nurodoma, jog konkursui pasiūlymus pateikė 5 tarptautinės kompanijos. Tačiau įvertinus kvalifikaciją, toliau dalyvauti konkurenciniame dialoge pakviesti trys kandidatai – Prancūzijos „Citelum“, Austrijos statybos milžinė „Strabag“ ir Italijos „Gemmo“.

Konkursą laimėjusi įmonė privalės per ketverius metus renovuoti Vilniaus gatvių apšvietimo tinklus, modernizuoti valdymo ir kontrolės sistemą, kad būtų užtikrintas nuotolinis sistemos valdymas, gedimų kontrolė ir jų priežiūra.

Vilniaus savivaldybė tikisi, kad modernizavus gatvių apšvietimo tinklus, elektros energijos bus suvartojama perpus mažiau.

Taip pat vienas iš tikslų yra valdyti gatvių apšvietimo lygį ir tokiu būdu padidinti tiek vairuotojų, tiek pėsčiųjų saugumą tamsiuoju paros metu. Be to, būtų geriau apšviestos perėjos, sumažinta aplinkos tarša. Ne paskutinėje vietoje yra ir estetinis Vilniaus vaizdas, kadangi šiuo metu apšvietimo žibintai ir senos jų atramos tikrai nepuošia sostinės.

Šiuo metu Vilniuje yra 42 tūkst. šviestuvų, kuri susidėvėję net 86 proc., likęs tarnavimo laikas – vos treji metai. Didžioji dalis Vilniaus apšvietimo įrengta prieš keliasdešimt metų, kai kur jis nekeistas net 50 metų.

Per metus Vilnius vien už elektros energiją, sunaudojamą apšviesti miestą, sumoka apie 11-12 mln. Lt, dar kelis milijonus tenka pridėti pasenusio apšvietimo priežiūrai. Tačiau žibintai šviečia ne visuose miesto rajonuose, tad vykdant miesto gatvių apšvietimo tinklų renovacijos ir naudojimo projektą nebus diskriminuojami ir sostinės pakraščiai.

Projekto „Vilniaus miesto gatvių apšvietimo tinklų renovacija, eksploatavimas ir administravimas“ galimybių studijoje buvo nurodoma, kad sostinės gatvių atnaujinimui prireiks 87,2 mln. Lt. Galutinė kaina paaiškės pasibaigus konkursui.

Savivaldybė konkurso laimėtoją tikisi išsirinkti iki šių metų pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius