Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus oro uostas ketina investuoti į turistų pritraukimą

Nedideli oro uosto mokesčiai ir mažiau skylėtas oro uosto tvarkaraštis keleivių srautų dar toli gražu neužtikrina. Tarptautinis Vilniaus oro uostas (TVOU) žada pats investuoti savo bei Vyriausybės skirtas lėšas ir skatinti turistus atvykti į Lietuvą.
Naujasis TVOU vadovas T.Vaišvila sumažino uosto mokesčius ir ketina pradėti reorganizaciją.
TVOU vadovas T.Vaišvila / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Problema ir kartu galimybė išlieka: į kai kurias kryptis mes beveik visai neturime keleivių. Galimybė ta, kad galima ir reikia padirbėti skatinant atvykstamąjį turizmą. To mes su Turizmo departamentu ir planuojame imtis“, – „Verslo žinioms“ sakė TVOU generalinis direktorius Tomas Vaišvila.

Pasak jo, TVOU planuoja prisidėti prie turizmo skatinimo ir finansiškai.

„Reikia važiuoti pas kelionių organizatorius į užsienį, sėsti su jais ir kartu vykdyti rinkodaros programas, kartu investuoti į jas, tada ir atsiras turistų. Taip dirba Kipras, Turkija, Ispanija – turizmo šalys lyderės“, – sakė T.Vaišvila.

Pritraukiant daugiau keliaujančių žmonių, anot T.Vaišvilos, bus pasitelkti ir Vyriausybės skirti 15 mln. litų, dar šiek tiek lėšų rinkodarai yra sukaupęs ir pats TVOU.

„Kol kas iš tų 15 mln. litų nėra išleista nė lito. Visą šį investavimo procesą reguliuoja Europos Komisija. Mes esame parengę dokumentus, programą, visi norintys ir galintys dirbti su turizmu galės ja naudotis. Laukiame tik Europos Komisija patvirtino ir artimiausiu metu paleisime tą programą veikti“, – sakė TVOU vadovas.

Pasak jo, projektuose dalyvaus tiek kelionių, informacijos agentūros, tiek skrydžių bendrovės. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius