Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus taryboje vėl ketinama kelti klausimą dėl 122 mln. litų vertės sutarties su „City Service“

Vilniaus savivaldybės tarybos opozicija oficialiai pasiskelbę buvusio mero Raimundo Aleknos vedami konservatoriai ir greta jų taryboje sėdintys Tvarkos ir teisingumo partijos nariai ketina dar kartą kelti klausimą dėl sutarties su koncerno „Icor“ kontroliuojama didžiausia Baltijos šalyse nekilnojamojo turto priežiūros bendrove „City Service“ nutraukimo, antradienį rašo „Vilniaus diena“.
Pinigai
Pinigai / Algirdo Kubaičio/BFL nuotr.

Minėtoje sutartyje numatyta, kad ši įmonė prižiūrės darželių ir mokyklų pastatus, palaikys higienos normas. Tačiau įmonė tiekė šilumą, nebūdama šilumos tiekėja. Tokia jos veikla pažeidė Šilumos ūkio įstatymą.

Paskutiniame ankstesnės tarybos posėdyje balandžio viduryje šis klausimas buvo atidėtas, tačiau politikai neketina nurimti.

„Kadangi darbas buvo pradėtas, jį reikia ir baigti. Aną kartą nepavyko, nes ekonomikos komitetas nepateikė visų reikiamų išvadų. Reikia viską iš naujo peržiūrėti, ekspertai turėtų dar rimčiau peržiūrėti šią sutartį ir pateikti išvadas“, – sakė R.Alekna.

Anot jo, viskas priklausys nuo to, kaip greitai A.Zuokas įvertins ekspertų išvadas ir įtrauks klausimą dėl „City Service“ į tarybos darbotvarkę.

Paklaustas, ar A.Zuoko nenoras nutraukti sutartį su „City Service“ nereiškia šios įmonės protegavimo, R.Alekna sakė: „O kas galėtų tai paneigti?“

„Pirmą valdančiųjų bandymą išsaugoti sutartį su šia įmone jau pamatėme. Prieš tarybos posėdį seniūnų sueigoje iškeltas klausimas dėl „City Service“ buvo iš karto atmestas. Taip bus ir toliau“, – prognozavo R.Alekna.

Tik išrinktas į merus A.Zuokas ne kartą buvo klaustas, ar ketina imtis sutarties nutraukimo, tačiau nuo atsakymo vis išsisukdavo. Žiniasklaidoje buvo cituojamas mero teiginys, esą jis kol kas nėra tinkamai įsigilinęs į sutarties reikalus. A.Zuokas tvirtino, kad šios sutarties nutraukimas sukels tam tikrus padarinius, kuriuos dar reikia išnagrinėti.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) vasario pradžioje pareiškė, kad Vilniaus miesto savivaldybė turėtų sutartį „City Service“, kuri pernai esą neskaidriai laimėjo Vilniaus savivaldybės administracijos skelbtą maždaug 130-ties miesto darželių bei mokyklų pastatų priežiūros bei šilumos ir karšto vandens tiekimo konkursą.

Be to, tarnyba nurodė, kad pagal sutartį su „City Service“ neteisingai skaičiuojama kaina už šilumos energiją.

Trejų metų trukmės 121,73 mln. litų vertės sutartis su „City Service“ pasirašyta pernai lapkričio 26 dieną.

„ City Service“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq Omx“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius