Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus trečioji termofikacinė jėgainė „Lietuvos energijai“ turėtų būti perleista už 10 mln. eurų

Vilniui priklausanti ir dabar neveikianti trečioji termofikacinė jėgainė (TEC-3) valstybės valdomam energetikos įmonių holdingui „Lietuvos energija“ turėtų būti perleista už 9,935 mln. eurų, o Vilniaus savivaldybė perleisdama TEC-3 galės įsigyti šiuo metu holdingo vystomos 328 mln. eurų vertės Vilniaus kogeneracinės jėgainės akcijų.
Uždaroma Vilniaus trečioji termofikacinė elektrinė (VE-3), kuri nebebus naudojama šilumai gaminti.
Uždaroma Vilniaus trečioji termofikacinė elektrinė (VE-3), kuri nebebus naudojama šilumai gaminti. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tokį preliminarų susitarimą pirmadienį pasiekė „Lietuvos energijos“ ir sostinės savivaldybės atstovai, BNS patvirtino Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

Pasak jo, antradienį savivaldybės tarybos posėdyje bus balsuojama dėl bendradarbiavimo sutarties tarp savivaldybės, jai priklausančios šilumos ūkio valdytojos Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) ir „Lietuvos energijos“ patvirtinimo.

Anot V.Benkunsko, būtent pasirašiusi šią sutartį „Lietuvos energija“ įsipareigos iš VŠT perimti TEC-3 už 9,935 mln. eurų, o VŠT savo ruožtu po jėgainės perleidimo galės įsigyti dalį Vilniaus kogeneracinės jėgainės akcijų. Savivaldybė šia sutartimi įsipareigos padidinti Vilniaus kogeneracinės jėgainės statyboms reikalingą aukštingumą.

Praėjusią savaitę vykusiame Vilniaus savivaldybės, Vilniaus šilumos tinklų ir „Lietuvos energijos“ atstovų susitikime su finansų ministru Viliumi Šapoka buvo susitarta, kad sostinės valdžia padidins Vilniaus kogeneracinės jėgainės aukštingumą ir taip atvers kelią projekto statyboms, o „Lietuvos energija“ savo ruožtu perims iš Vilniaus TEC-3. Vis dėlto šiame susitikime nebuvo iki galo susitarta dėl perleidimo sąlygų ir kainos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius