Vilniaus valdžia ir „Ranga IV“ sutarė dėl vaikų darželio statybų

Kelerius metus merdėjęs vaikų darželio Perkūnkiemyje projektas įgauna antrą kvėpavimą – Vilniaus valdžia susitarė su bankrutuojančia įmone „Ranga IV“ dėl statybų, antradienį rašo „Vilniaus diena“.
Verslininkas Laimutis Pinkevičius priverstas klausyti kreditorių grasinimų.
Verslininkas Laimutis Pinkevičius priverstas klausyti kreditorių grasinimų. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Jei tarybos nariai pritars, bendrovės „Ranga IV“ savininkas, verslininkas Laimutis Pinkevičius žada statybų darbus pradėti nedelsdamas.

„Maždaug mėnesį truktų sutarčių pasirašymas su savivaldybe, todėl darbai pajudėtų apie vasarį. Jei žiema ir toliau būtų tokia, kokia iki šiol, darželis duris galėtų atverti kitų metų rugsėjį. Jei užeitų šalčiai, darbai truktų ilgiau – iki kitų metų Kalėdų. Iš esmės darželio projektas paprastas, tokie objektai paprastai pastatomi per pusmetį“, – kalbėjo L.Pinkevičius.

Nors specialiai sudaryta savivaldybės darbo grupė darželio Perkūnkiemyje statybų projektą iš esmės palaiko, L.Pinkevičius sako, kad sprendimo realumu patikės tik tada, kai jis sulauks miesto politikų prielankumo.

„Mano supratimu, vyksta ne tik kalbos, bet ir realūs žingsniai. Tačiau esu ne kartą muštas, todėl viskuo patikėsiu tik po tarybos sprendimo. Politinė valia lyg ir yra. Ankstesnė valdžia kitaip dėliojo prioritetus, taupė apleisdama socialinius reikalus. Dabar politikai kalba ir apie socialinį būstą, ir apie darželius, sporto infrastruktūrą. Žiūrėsim“, – sakė L.Pinkevičius.

Sutartis tarp miesto ir bendrovės „Ranga IV investicijos plius“ dėl darželio statybos buvo pasirašyta dar 2008 metų lapkritį. Bendrovė įsipareigojo pastatyti darželį, o savivaldybė jį iškart po statybų nupirkti už maždaug 31 mln. litų. Užklupus sunkmečiui šią sumą rasti deficitiniame miesto biudžete buvo sunku, todėl Viliaus Navicko vadovaujama savivaldybė nutarė pristabdyti darželio statybas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius