Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnietis nepailsta įrodinėti: jei liftu nevažinėju – neprivalau ir mokėti

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį išnagrinėjo Vilkpėdės gyventojo ginčą su komunalininkais.
Saulius Šaltenis
Saulius Šaltenis / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Dėl kovos su liftininkais išgarsėjęs sostinės Vilkpėdės mikrorajono gyventojas Saulius Šaltenis toliau teisme bando įrodyti, jog neprivalo mokėti už komunalines paslaugas, kuriomis nesinaudoja ir kurių jam nereikia.

Kaip jau pasakojo 15min.lt, praėjusią žiemą S.Šaltenis pralaimėjo kovą Vilniaus 2-ajame apylinkės teisme, kuris priteisė iš vilniečio per 2500 litų skolos Vilkpėdės komunalinių paslaugų įmonei „Vilko pėda“.

Tačiau atsakovas nenuleido rankų ir pateikė apeliacinį skundą aukštesnės instancijos teismui – Vilniaus apygardos.

„Aš liftu nesinaudojau! Man nereikia to lifto, o man perša. Ką, uždarys mane jame ir pusę metų neišleisdami vežios?“ – ketvirtadienio posėdyje bendraujamas su trijų teisėjų kolegija ironizavo 54 metų S.Šaltenis. Jis kartojo, kad dėl savo sveikatos būklės liftų vengia kaip įmanydamas, minėjo, jog šiuo įrenginiu per visą gyvenimą yra pasinaudojęs tik keliasdešimt kartų, kai nebūdavo kitos išeities.

 „Sakė, kad mokėsiu už viską...“

Atsakovas tikino, kad pirmosios instancijos teismas nenustatė, kokiu įstatymu remiantis iš jo imami mokesčiai ne už lifto eksploataciją, o už naudojimąsi liftu.

„Visų posėdžių metu prašiau: pateikite bent vieną Civilinio kodekso straipsnį, kuris palaikytų jūsų kaltinimus dėl lifto“, – Vilniaus apygardos teismo teisėjams skundėsi S.Šaltenis.

Anot atsakovo, niekas negali jo įpareigoti naudotis paslaugomis, kurių jam nereikia. Toks principas, anot S.Šaltenio, prieštarauja mūsų šalies Konstitucijai.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Saulius Šaltenis
Vilnietis pirmenybę teikia laiptams: taip sveikiau.

Vilnietis neneigia savo pareigos mokėti už lifto eksploataciją, nes yra daugiabučio bendraturtis. Pavyzdžiui, jis sutiktų prisidėti mokant už kasmetinę patikrą.

Tačiau už lifto naudojamą elektros energiją, įrenginio remontą, valymą ar kitokią priežiūrą, kuri reikalinga liftu naudojantis, S.Šaltenis nenori duoti nė cento. „Nesinaudodamas aš nepabloginu lifto!“ – argumentavo atsakovas. Jis pasakojo, kad ne sykį kreipėsi į „Vilko pėdą“ prašydamas apskaičiuoti, kiek kainuoja vien lifto eksploatavimas juo nesinaudojant. „Tačiau man pasakė „ne“, sakė, kad mokėsiu už viską. Jei reikia mokėti 5 procentus, iš manęs reikalauja 100 procentų!“ – piktinosi apeliantas.

Tvarkelė: skaičiavo, nes neskaičiuoti negali

Šioje byloje bendrovei „Vilko pėda“ atstovavęs advokato padėjėjas savo ruožtu kalbėjo: „Manome, kad pirmosios instancijos teismo sprendimas yra teisėtas ir teisingas.“

Atstovas tikino, jog komunalinių paslaugų įmonė dirba vadovaudamasi Lietuvoje galiojančiais įstatymais bei teisės aktais. „Vilko pėda“ skaičiavo ir net neturėjo pagrindo neskaičiuoti mokesčio už liftą“, – argumentavo advokato padėjėjas.

15min.lt primena, jog per septynerius metus „Vilko pėda“ S.Šalteniui už liftą priskaičiavo 2053,4 lito mokesčių, už šešis mėnesius iki bylinėjimosi – dar 160,87 lito delspinigių. Į ieškinio sumą įeina ir 74 litai bylinėjimosi išlaidų. Dar 249,76 lito atsakovui liepta sumokėti kaip skolą už bendroms reikmėms suvartotą elektros energiją.

Sprendimą dėl S.Šaltenio apeliacijos Vilniaus apygardos teismas žada pateikti rugsėjo 10 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius