-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniuje nebeliks populiarių mikroautobusų maršrutų

Nuo kitų metų sostinėje neliks keleto populiariausių mikroautobusų maršrutų. Apie tai vežėjai informuoja pranešimais ant mikroautobusų langų. O valdininkai aiškina, kad maršrutai ne naikinami, o tik koreguojami.
Mikroautobusas
Mikroautobusas / „Scanpix“ nuotr.

„Dėl mums nežinomų priežasčių Vilniaus savivaldybės sprendimu nuo 2012 m. sausio 1 d. naikinamas šis maršrutas“, – toks skelbimas, parašytas didelėmis ryškiomis raidėmis, kabo 5-o maršruto mikroautobusuose. Apie tai rašo diena.lt.

Šalia pateikiami ir atsakingų savivaldybės darbuotojų bei politikų kontaktai, kad nepatenkinti keleiviai tiesiai jiems galėtų pareikšti savo nuomonę.

„Tiesiog informuojame keleivius, kad jie žinotų, kad tam ruoštųsi, planuotųsi, kaip jie važinės, kai neliks šių maršrutų“, – paklaustas apie šį raštą, sakė maršrutinių taksi bendrovės „Transrevis“ direktorius Vladas Dapkus.

Nuo 2012 m. sausio 1 d. šeši įmonės „Transrevis“ maršrutai (1, 2, 4, 5, 62, 71 ) nebus pratęsiami – tokio rašto iš savivaldybės bendrovė sulaukė rugsėjo pradžioje.

„Visų pirma niekas mikroautobusų Vilniaus mieste nenaikina. Tiesiog yra peržiūrimi mikroautobusų maršrutai, kad jie nedubliuotų miesto transporto maršrutų“, – dėl ko bus panaikinti šeši įmonės „Transrevis“ ir dar keturių įmonių mikroautobusų maršrutai, portalui diena.lt aiškino savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktorius Virginijus Pauža.

Paklaustas, ar tokiu atveju atsiras alternatyva buvusiems maršrutams, departamento direktorius trumpai atsakė: „Alternatyva visada yra – miesto transportas.“

Pasak portalo, Vilniaus valdžia, uždraudusi mieste maršrutinius taksi, tikisi, kad daugiau keleivių pradės važinėti savivaldybės įmonių viešuoju transportu. Tai neva padėtų savivaldybei sumažinti savo ir bendrovių skolas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius