-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Violeta Klyvienė: nekilnojamojo turto rinkoje – ankstus rytas

„Lietuvos ekonomika iššoko iš duobės gan greitai – atsigavimas vis akivaizdesnis, tačiau be investicijų į našumą, aukštą pridėtinę vertę augimas nebus tvarus ir ilgalaikis. Lietuvos ekonomiką veža eksporto traukinys, vidaus paklausa atsigauna palengva, o nekilnojamojo turto rinkoje – vis dar ankstus rytas“, – teigia Violeta Klyvienė, banko „Danske“ vyresnioji analitikė Baltijos šalims.
Danske banko vyresnioji analitikė Baltijos šalims Violeta Klyvienė
Violeta Klyvienė / Redakcijos archyvo nuotr.

Antrojo 2010-ųjų pusmečio rezultatai parodė, kad ekonomika pernai atsigavo sparčiau, nei tikėtasi. Paskutinį 2010-ųjų metų ketvirtį BVP augimas paspartėjo iki 4,6 proc., tačiau pagrindinės priežastys – tos pačios. Tai įspūdingi eksporto rezultatai ir palengva atsigaunanti vidaus paklausa, teigiama išplatintame pranešime.

Jame cituojama „Danske“ banko vyresnioji analitikė Baltijos šalims Violeta Klyvienė teigia, kad nekilnojamojo turto rinkoje vyksta stabilizavimosi procesas. Bankų kreditavimo politika darosi ne tokia konservatyvi ir konkurencija šioje srityje pamažu stiprėja, tačiau apie spartų nekilnojamojo turto atsigavimą kalbėti dar anksti.

„Mes stebime rinką, reaguojame į jos signalus ir esame pasiruošę skolinti vartotojams, tačiau skolinsime racionaliam pirkėjui ir skolinsime atsakingai“, – sakė analitikė.

Nors tamsiausias metas jau praėjo, dabar nekilnojamojo turto rinkoje – ankstus rytas ir nebus imamasi jokių dirbtinų priemonių, norint pabudinti ją pirma laiko. Šios rinkos plėtros potencialas išlieka didelis, nes daug žmonių gyvena senuose būstuose, o renovacijos procesas stringa, tačiau spartesnį paklausos atsigavimą sunku prognozuoti dėl sudėtingos namų ūkių padėties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius