Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virš „Statoil“ degalinių – permainų nuotaikos

Norvegijos naftos bendrovės „Statoil“ planai atskirti energijos ir mažmeninės prekybos verslą netrukus naujienų gali pažerti ir Lietuvoje veikiančiam degalinių tinklui.
„Statoil“ degalinė
„Statoil“ degalinė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 „Circle K“

Norvegijos įmonė ketina atskirti energijos ir mažmeninės prekybos veiklą ir įkurti naują juridinį asmenį, kuris ja užsiimtų. Neatmetama, kad planuojamos įkurti bendrovės akcijos bus pasiūlytos biržoje, rašo „Verslo žinios“.

„Neste Lietuvos“ generalinis direktorius Gintaras Macijauskas teigė, kad jam sunku vertinti galimą „Statoil“ pardavimą, nes trūksta konkrečių žinių, tačiau jis svarstė, jog jei stambi korporacija atskiria tam tikrą verslo dalį į naują įmonę, vadinasi, tas verslas nebuvo pagrindinis ar tokiu nebuvo laikomas.

Didžiausią degalinių tinklą Lietuvoje valdančios „Lukoil Baltijos“ vadovui Ivanui Paleičikui informacija apie degalinių tinklo „Statoil“ pardavimą nėra visiška naujiena. Anot jo, parduoti verslą galima visuomet, tai kainos klausimas. Tačiau jis nemano, kad „Statoil“ pardavinėtų visą aštuoniose šalyse veikiantį tinklą iš karto.

„Labai abejoju, kad atsirastų vienas rinkos dalyvis, kuris nupirktų per 2 tūkst. degalinių. Reikėtų investuoti kelis milijardus, o šiandien tokių sumų į degalinių tinklą tikrai niekas neinvestuos. Galės parduoti tik dalimis“, – prognozavo I.Paleičikas.

Jis abejojo, kad dalimis parduodant „Statoil“ tinklą verslo dalis Baltijos šalių regione sudomintų dideles bendroves.

„Mes neatveriame galimybių naujiems savininkams pirkti atskiras grupės dalis. Energijos ir mažmeninės prekybos verslo grupė bus įtraukta į biržos sąrašą kaip viena grupė“, – nurodė „Lietuvos Statoil“ Rinkodaros departamento direktorė Daiva Jokšienė.

Ji pabrėžė, kad priklausydama „Statoil“ energijos ir mažmeninės prekybos verslo grupė tapo stipria transporto degalų srities kompanija, užimančia stiprias pozicijas Skandinavijoje bei Baltijos šalyse ir augančia Rytų Europoje.

„Lėšų pritraukimas iš investuotojų, turinčių ypatingą poreikį tiesiogiai investuoti į mažmeninės prekybos verslą, sustiprins augimą ateityje“, – tikino ji.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius