Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vis daugiau Londono įmonių kreipia žvilgsnį į Frankfurtą

Frankfurto miesto rinkodaros komanda niekada nesitikėjo, kad jos anglų kalba sukurta svetainė, skirta naujoms įmonėms pritraukti, po Didžiojoje Britanijoje įvykusio referendumo dėl narystės Europos Sąjungoje (ES) sulauks tokio populiarumo.
Frankfurtas
Frankfurtas / Skrendu.lt nuotr.

„Iš tikrųjų mes net nemanėme, kad mums iš viso prireiks šios svetainės“, – pareiškė atstovė spaudai Michaela Kahle ir paaiškino, kad rinkodaros specialistų grupė buvo įsitikinusi, kad britai nubalsuos už tolesnę narystę Europos bloke.

Tačiau Didžiajai Britanijai apstulbinus pasaulį savo sprendimu pasitraukti iš ES, svetainė „Welcome to FrankfurtRheinMain“ pastebimai išpopuliarėjo ir jau sulaukė 27 tūkst. įmonių apsilankymų.

Taigi M. Kahle ir jos kolegos kibo į darbą, nes galimybe persikelti į Vokietijos finansų sostinę susidomėjo įvairiausios Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios įmonės, įskaitant didžiuosius bankus ir nedidelius finansinių technologijų startuolius.

Nors Didžioji Britanija dvejus metus truksiančių derybų dėl išstojimo iš ES dar nepradėjo, dėl vadinamojo „Brexit“ poveikio nerimaujančios įmonės jau pradėjo ieškoti vietų, kur galėtų perkelti savo Europos būstines.

„Tai tik pati pradžia ir įmonės pačios dar nežino, kada jos persikels ir ar iš viso persikels“, – sako M. Kahle.

Tačiau jos užduoda daugybę klausimų apie Vokietijos įstatymus, taikomus darbuotojams migrantams, apie talentingų darbuotojų pasiūlą Frankfurte, apie bankų veiklos licencijavimą ir reguliavimą, taip pat apie tai, ar šiame mieste paprasta įvairiais verslo klausimais susikalbėti anglų kalba.

Frankfurte yra įsikūręs Europos Centrinis Bankas (ECB), Europos draudimo reguliavimo institucija (EDPPI) ir 198 bankai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius