Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vitas Vasiliauskas: euras padidins Baltijos valstybių pranašumą

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas tikisi, kad eurą įsivedus visoms trims Baltijos valstybėms, tai padidins regiono patrauklumą investuotojams. Tokią mintį V.Vasiliauskas išsakė trečiadienį sveikindamas Latvijos centrinio banko vadovą Ilmarą Rimševičių šalies įžengimo į euro zoną proga.
Vitas Vasiliauskas
Vitas Vasiliauskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Priėmimas į euro klubą patvirtina, kad šalis geba vykdyti atsakingą ekonominę politiką. Tuo keliu eina ir Lietuva. Visoms trims glaudžiais ekonominiais ryšiais susijusioms Baltijos šalims įsivedus eurą, mūsų regionas taps dar patrauklesnis investuotojams, bus sudarytos prielaidos kurti papildomas darbo vietas, o išnykę barjerai didins prekybos apimtis“, – Lietuvos banko pranešime sakė V.Vasiliauskas.

Pasak jo, Latvijos centrinis bankas kartu su kitomis institucijomis atliko didelį darbą rengiantis įvesti eurą, ir tai leidžia tikėtis, kad perėjimas prie ES bendrosios valiutos vyks sklandžiai.

Latvija tapo aštuonioliktąja euro zonos nare. Estijoje euras apyvartoje cirkuliuoja nuo 2011 metų pradžios. Lietuva eurą  įsivesti siekia nuo 2015 metų.

Tam, kad galėtų įstoti į euro zoną, valstybė narė turi atitikti vadinamuosius Mastrichto kriterijus dėl viešųjų finansų deficito, infliacijos ir skolos. Lietuvai dėl per didelės infliacijos nepavyko įsivesti euro 2007 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius