-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 08 06 /18:56

Vladimiras Putinas keršija už sankcijas Rusijai

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį uždraudė ar apribojo žemės ūkio produkcijos, žaliavų ir maisto produktų iš šalių, kurios Rusijai įvedė sankcijas, importą į šalį. Apie tai pranešė Kremliaus spaudos tarnyba.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia portalas Vedomosti.ru, trečiadienį V.Putinas pasirašė įsakymą „Dėl atskirų specialiųjų ekonominių priemonių taikymo, siekiant užtikrinti Rusijos Federacijos saugumą“. Jis įsigalioja nuo jo pasirašymo dienos.

V.Putino pasirašytame dekrete teigiama, kad vieneriems metams uždraudžiama į šalį įvežti „žemės ūkio produkciją ir maisto produktus iš šalių, kurios prisijungė prie sankcijų, nukreiptų prieš Rusiją, arba jų įvežimas yra ribojamas“.

Įsakyme nenurodomos konkrečios šalys ar produktai.

Sąrašas žemės ūkio produkcijos, žaliavų ir maisto produktų, kurių importas iš šalių, prisijungusių prie sankcijų Rusijai, bus apribotas, jau parengtas, – pranešė Rusijos ekonominės plėtros viceministras.

Kremliaus tinklapyje skelbiamame dekrete V.Putinas nurodė vyriausybei imtis priemonių subalansuoti vidaus rinką ir neleisti didinti produkcijos kainų, taip pat imtis priemonių, kurios padidintų žemės ūkio ir maisto produktų pasiūlą vidaus rinkoje.

Nurodoma, kad pasikeitus aplinkybėms draudimo laikotarpis gali būti keičiamas.

Sąrašas draudžiamų importuoti produktų jau parengtas

Sąrašas žemės ūkio produkcijos, žaliavų ir maisto produktų, kurių importas iš šalių, prisijungusių prie sankcijų Rusijai, bus apribotas, jau parengtas, pranešė Rusijos ekonominės plėtros viceministras. Pasak Aleksejaus Lichačiovo, sąrašą turi patvirtinti vyriausybė.

Šį žingsnį Maskva žengė, reaguodama į praėjusią savaitę Europos Sąjungos įvestas naujas sankcijas, kurių taikiniu pirmą kartą tapo svarbūs Rusijos ekonomikos sektoriai.

Jungtinės Amerikos Valstijos ir Europos Sąjunga praėjusią savaitę paskelbė naujas sankcijas Rusijos bankams, energetikos ir gynybos firmoms, kruopščiai suderinus veiksmus prieš Rusiją, kuri, pasak jų, kursto separatistų judėjimą Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius