Vladimiro Antonovo kovai prieš Lietuvą diriguos mįslingas Rusijos fondas

Rusijoje besislapstančio buvusio „Snoro“ akcininko Vladimiro Antonovo ieškinys Lietuvai – pirmas tokio pobūdžio Rusijoje. Negana to, paaišėjo, kad ieškinį parengė neseniai įsteigtas Rusijos investuotojų teises užsienio šalyse ginantis fondas „Palimpsest“.
Vladimiras Antonovas
Vladimiras Antonovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Oficiali fondo informacija rodo, kad jis registruotas Kaliningrade, o įkurtas tik šių metų kovo 28 dieną. Rusijos žiniasklaidoje rašoma, kad šio fondo teisininkai ir parengė buvusio „Snoro“ savininko ieškinį prieš Lietuvą. Naujojo fondo advokatai ir atstovaus V.Antonovui teisme.

Primename, kad Lietuvos teisingumo ministerija rugpjūčio 11 dieną gavo 557 mln. eurų vertės V. Antonovo ieškinį prieš Lietuvą. Buvęs „Snoro“ akcininkas reikalauja iš Lietuvos 40,1 mlrd. rublių (558 mln. eurų) patirtos žalos. Buvęs bankininkas Maskvos arbitražo teisme reikalauja iš Lietuvos teisingumo ministerijos 20,2 mlrd. rublių (281 mln. eurų) už patirtą turtinę žalą bei 19,9 mlrd. rublių (277 mln. eurų) – už žalą verslo reputacijai.

Iki šiol šis fondas, neva ginantis Rusijos verslininkų interesus užsienyje, neužsiėmė jokia veikla.

Uzoranet.livejournal.com/Kaliningradas
Uzoranet.livejournal.com/Kaliningradas

Panašu, kad jis yra įkurtas būtent V.Antonovo kovai su Lietuva. Fondui, kaip skelbiama, vadovauja Koba Alelišvili Žoraevičius. LindedIn tinkle jis save pristato kaip filantropą.

Taip pat skelbiami ir fondo steigėjai: Jaroslavas Bogdanovas, Sergejus Mirzoevas ir Margarita Černogolova. J.Bogdanovas yra pristatomas kaip tyrimų ir saugumo ekspertas iš Maskvos. S.Mirzoevas – žinomas Maskvos advokatas, o M.Černogolova – advokatė, dirbanti Kaliningrade.

S.Mirzoevas Rusijos žiniasklaidai neseniai pristatė fondo tikslus. „Rusijos investuotojai tampa politinių kovų įkaitais. Tokių žmonių, mano nuomone, yra tūkstančiai ir fondas gali jiems padėti siekti tiesos užsienio šalyse“, – teigė jis.

Advokatas minėjo, kad Rusijos investuotojai užsienyje kartais yra be pagrindo kaltinami pinigų plovimu, jų nusavinimu. Todėl naujai įkurtas fondas esą ir bus nauja pagalbos priemonė tokiems verslininkams.

V.Antonovo ieškinys Maskvos arbitražo teismui pateiktas rugpjūčio 5 dieną, o pirmasis teismo posėdis numatytas rugsėjo 22-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius