-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VMI gyventojams pradėjo grąžinti mokesčio permokas

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau - VMI) informuoja, kad šiandien mokesčių mokėtojams, deklaravusiems praėjusių metų pajamas elektroniniu būdu, pradėtos grąžinti gyventojų pajamų mokesčio (toliau – GPM) permokos.
Valstybinė mokesčių inspekcija
Valstybinė mokesčių inspekcija / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Pirmojo milijono litų šiandien turėtų sulaukti apie 2 000 mokesčių mokėtojų.

„VMI tęsi savo duotus pažadus ir jau šiandien mokesčio permokos sulauks tie gyventojai, kurie teisingai užpildė ir pateikė gyventojų pajamų mokesčio deklaracijas, naudodamiesi VMI Elektroninio deklaravimo sistema. Nors lėšas gyventojams, pasinaudojusiems Gyventojų pajamų mokesčio įstatyme nustatytomis lengvatomis, privaloma grąžinti iki liepos 31 dienos, VMI permokas šiemet vėl pradeda grąžinti kur kas anksčiau“, – pažymi VMI prie FM viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė.

Iš viso šiemet jau pateikta beveik 360 tūkst. GPM (GPM308 forma) deklaracijų, iš kurių apie 92 proc. – elektroninės. Praėjusiais metais VMI sulaukė 825 tūkst. GPM deklaracijų.

VMI primena, kad GPM lengvatomis gali pasinaudoti bei pajamų mokesčio permoką susigrąžinti tie gyventojai, kurie sumokėjo pensijų įmokas į pensijų fondus, taip pat už studijas aukštosiose mokyklose už pirmąjį aukštąjį išsilavinimą, sumokėjo palūkanas už paimtą kreditą vienam gyvenamajam būstui statyti ar įsigyti, sumokėjo gyvybės draudimo įmokas, per kalendorinius metus pasinaudojo ne visu metiniu neapmokestinamuoju pajamų dydžiu, nepasinaudojo papildomu metiniu neapmokestinamuoju pajamų dydžiu už auginamus vaikus ar 2004–2008 metais įsigijo kompiuterį su programine įranga ir/ar sumokėjo už interneto prieigos įvedimą.

Akcentuotina, kad pateikti pajamų mokesčio deklaracijas privalo gyventojai, kurie praėjusiais metais vykdė individualią veiklą, ūkininkai, mokesčių mokėtojai, gavę pajamų už parduotą įvairų turtą, laimėję loterijose, žaisdami azartinius žaidimus, gavę dovanų už daugiau nei 8 tūkst. litų (o iš artimųjų – daugiau nei už 10 tūkst. litų) ir t.t. – visa informacija apie prievoles teikti deklaracijas skelbiama VMI interneto svetainėje vmi.lt, o konsultacijos teikiamos VMI Mokesčių informacijos centro telefonu 1882.

Šiuo metu vyksta ne tik pajamų, bet ir turto deklaravimo procesas. Turto deklaracijas privalo pateikti valstybės tarnautojai, politikai, teisėjai ir kt. Šiuo metu turtą deklaravo 16 tūkst. tai privalančių padaryti mokesčių mokėtojų (praėjusiais metais turtą deklaravo 96 tūkst. gyventojų).

Taip pat pajamų mokesčio deklaravimo metu galima teikti prašymus skirti 2 proc. nuo savo praėjusiais metais sumokėto gyventojų pajamų mokesčio paramai. 96 tūkst. žmonių jau nusprendė, kad šiemet skirs paramą ir pateikė prašymus. Praėjusiais metais per 500 tūkst. gyventojų įvairioms organizacijoms skyrė per 40 mln. litų.

VMI primena, kad pajamas gyventojai turi deklaruoti iki šių metų gegužės 2 dienos.

Visa informacija apie pajamų ar turto deklaravimą pateikta VMI interneto svetainėje vmi.lt, o į iškilusius klausimus mokesčių mokėtojams mielai atsakys Mokesčių informacijos centro specialistai, paskambinus telefonu 1882.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius