Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 08 /22:19

VPT: Registrų centras sumokėjo paslaugų tiekėjams už daugiau darbo nei gavo

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), patikrinusi perkančiosios organizacijos VĮ Registrų centras ir paslaugų teikėjo UAB „Alna Software“ sutartis, nustatė, kad centras nekontroliavo išlaidų pagrįstumo ir realių darbo sąnaudų už suteiktas programavimo (ir kt.) paslaugas, todėl mokėjo už didesnį valandų skaičių nei paslaugų teikėjas gali pagrįsti dokumentais. Tam išleista daugiau nei milijonas eurų – maksimali galima suma.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

VPT atliko viešojo pirkimo „Juridinių asmenų registravimo elektroninės paslaugos (JAREP) informacinės sistemos priežiūros ir vystymo paslaugos“ pirkimo Nr. 132860 pagrindu tarp VĮ Registrų centro ir UAB „Alna Software“  (2013 m. balandžio 19 d.) sudarytos paslaugų viešojo pirkimo–pardavimo sutarties (toliau – Sutartis) vykdymo atitikties Viešųjų pirkimų įstatymui vertinimą.

Pagal šią Sutartį paslaugas Registrų centras iš teikėjo paslaugas pirko atskirais užsakymais. Kiekvienos paslaugos atlikimui teikėjas numatydavo konkretų valandų skaičių ir pateikdavo sąskaitas. Iš viso pagal sutartį išleista 1 051 320 Eur (su PVM) – maksimali sutartyje numatyta suma.  

VPT atliko nepriklausomą ekspertinį vertinimą, kuriam buvo atrinkti du JAREP vystymo paslaugų papildomo funkcionalumo sukūrimo užsakymai 2013 m. rugsėjo ir 2014 m. vasario. 

VPT ekspertų vertinimu, teikėjas priskaičiavo daugiau valandų nei gali pagrįsti, t. y. faktinis darbo valandų skaičius yra mažesnis.  

Nustatyta, kad perkančioji organizacija, atsiskaitydama su paslaugų teikėju už suteiktas paslaugas pagal sutartį, nevertino ir nekontroliavo, ar JAREP vystymo paslaugų papildomo funkcionalumo sukūrimo paslaugoms teikti faktiškai sunaudotas darbo valandų skaičius atitinka  minėtuose užsakymuose nustatytą užduočių atlikimui skirtą laiką.

Paslaugų teikėjas pateikė užsakymo Nr. 22 ir užsakymo Nr. 28 realizavimo projektinių sprendinių aprašus. Apibendrinus informaciją, daroma išvada, kad paslaugų teikėjo detalizuotas darbo valandų skaičius teikiant paslaugas nesutampa su minėtuose užsakymuose nurodytu darbo valandų skaičiumi. VPT ekspertų vertinimu, teikėjas priskaičiavo daugiau valandų nei gali pagrįsti, t. y. faktinis darbo valandų skaičius yra mažesnis.  

„Mūsų įmonė teikė paslaugas VĮ Registų centrui pagal JAREP pirkimo sutartyje numatytus susitarimus ir reikalavimus, visos paslaugos buvo atliktos ir pateikti tai pagrindžiantys dokumentai. Absoliutus „Alna Group“ įmonių prioritetas yra kokybiškas paslaugų teikimas, tad jeigu mūsų užsakovas ar jį kontroliuojančios institucijos reikalautų papildomo paslaugų pagrindimo, mes esame pasiruošę bendradarbiauti ir toliau“, – teigė UAB „Alna Group“ generalinis direktorius Tomas Milaknis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius