-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VSD patikra stabdo komercijos atašė skyrimą Maskvoje

Lietuvos verslas šiuo metu neturi komercijos atašė Maskvoje – pernai lapkritį ankstesnio atstovo kadencija baigėsi, o konkurso laimėtojo jau keturis mėnesius nesugeba patikrinti Valstybės saugumo departamentas (VSD).

VSD teigia sako, kad konkursų laimėtojus tikrina laikydamasis įstatymais nustatytų terminų bei procedūrų. Anot departamento, tai nėra paprastas darbas ir patikra gali trukti iki 120 dienų, trečiadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

„Nenormalu, kai šiais laikais kandidatų patikros procedūros tęsiasi mėnesiais. Atašė nėra politinė pareigybė ir jos nereikia politizuoti“, – teigė bendrovės „Amilina“ generalinis direktorius Mindaugas Gedvilas. Anot jo, įmonėms, kurioms reikalinga pagalba, toks delsimas gali baigtis nuostoliais – pavyzdžiui, nebūtų kam atstovauti arbitraže, jeigu kiltų keblumų su partneriais, ką jau kalbėti apie verslo partnerių paiešką.

Antradienį po VSD patikros buvo leista pradėti dirbti Lietuvos atstovui Prancūzijoje. Procedūrų pabaigos dar laukia į Kiniją bei Azerbaidžaną ir Turkmėnistaną planuojami paskirti komercijos atašė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius