Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VST šiemet turi 7 mln. litų beviltiškų skolų

Elektros skirstymo bendrovė VST šiais metais turi apie 7 mln. litų beviltiškų skolų.
Vakarų skirstomieji tinklai
Vakarų skirstomieji tinklai / „15 minučių “/Edgaro Jankausko nuotr.

„Pernai buvo nurašyta 10 mln. litų skolų. Taip turi būti daroma kasmet, tačiau 2005, 2006 ir 2007 metais beviltiškų skolų iš viso nebuvo nurašyta. Kaip žinoma, jos nurašomos iš grynojo pelno, nes anksčiau VST buvo siekiama išmokėti akcininkams didesnius dividendus, buvo vykdoma tokia įmonės finansinė politika. Beviltiškų skolų susidarymas – savotiškas įmonės blogo darbo rezultatas. Kompanija turi laiku išsiaiškinti skolas ir pradėti procedūras lėšoms už suteiktas paslaugas atgauti“, – interviu „Lietuvos žinioms“ teigė VST vadovas Vytautas Aranauskas.

Anot jo, VST ėmėsi aktyvesnių skolų administravimo priemonių: pradėti dažnesni patikrinimai, atidžiau tikrinami dokumentai, sprendžami skolų klausimai su vartotojais, priimta dirbti naujų žmonių.

Šiuo metu VST turi 6139 skolininkus, tarp jų – ir pramonės, ir žemės ūkio bendrovės, ir biudžetinės organizacijos, gyventojai. Per rugsėjį skolininkų sumažėjo 316.

Pinigine išraiška rugpjūčio mėnesį vartotojai buvo skolingi beveik 32 mln. litų, rugsėjį – 31,5 mln. litų, arba 460 tūkst. litų mažiau.

„Reikia stengtis, kad kuo daugiau pinigų grįžtų į bendrovę. Finansinė jos padėtis dabar nėra gera, nes paimta kreditų. Elektros energijos pirkimas sumenkęs, įmonės pajamos taip pat mažėja. Buvo priimta teisės aktų, reglamentuojančių mūsų perduodamos elektros kainos kritimą. Šie dalykai lėmė VST pajamų mažėjimą, tačiau vis tiek stengiamės racionaliau investuoti į energetikos ūkį, apsvarstyti daugelį veiksmų“, – sakė V.Aranauskas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius