Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė kol kas nenusprendė dėl „Sodros“ rezervo pensijoms ir kitoms išmokoms mokėti

Ministrų kabinetas trečiadienį atidėjo klausimo dėl valstybinio socialinio draudimo fondo ("Sodra") rezervo fondo suformavimo nagrinėjimą. Šiame fonde ketinama kaipti lėšas, kurių pakaktų maždaug trejus metus mokėti pensijas ir dvejus metus - kitas socialines išmokas.
„Sodra“
„Sodra“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Pensija Sodra

Tai numatantį Vyriausybės nutarimo projektą parengė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, tačiau jo svarstymas trečiadienį buvo atidėtas.

Anot projekto fondą sudarytų Pensijų subfondas, kurio lėšos galėtų būti skirtos pensijoms, ir Išmokų subfondas, skirtas ligos, motinystės, nedarbo, nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų išmokoms. Rezervas būtų sudaromas iš pensijų ir kitų socialinio draudimo metinių pajamų dalies, viršijančios metines išlaidas, pajamų, gautų investavus subfondų lėšas, kitų pajamų.

Rezervinio fondo lėšos galėtų būti investuojamos į Vyriausybės, Lietuvos banko, Europos Sąjungos (ES) valstybių narių, Europos Centrinio Banko bei tarptautinių finansinių organizacijų, kurioms priklauso bent viena ES valstybė narė, skolos vertybinius popierius eurais.

„Sodros“ tarybos sprendimu fondo lėšų valdymas galėtų būti perduotas kredito įstaigai, finansų maklerio įmonei ar valdymo įmonei, turinčiai teisę teikti finansinių priemonių portfelio valdymo paslaugas.

Fondo lėšos, įvertinus ekonominę padėtį, Vyriausybės sprendimu būtų naudojamos tik nustačius ir paskelbtus išskirtines aplinkybes, dėl kurių kalendoriniais metais neužtenka vienos ar kelių socialinio draudimo rūšių pajamų.

Šiuo metu „Sodros“ rezervofondas nėra kaupiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius