Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė nepritarė siūlymams leisti verslo kartelius, kurie gerintų darbo sąlygas

Darbdaviai negalės sudaryti susitarimų, kad pagerintų sąlygas darbuotojams, nusprendė Vyriausybė. Posėdyje atmestas Seimo narių siūlymas, kad karteliu nebūtų laikomas susitarimas, gerinantis darbuotojų darbo sąlygas. Anksčiau Konkurencijos taryba įspėjo, kad tokie susitarimai gali pažeisti ES teisę.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

15min jau rašė, kad Konkurencijos įstatymą koreguoti siūlė valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos nariai Tomas Tomilinas, Vytautas Bakas, Aušra Papirtienė, Gediminas Vasiliauskas – siūloma išimtis, kada įmonėms netaikomas konkurenciją ribojančių susitarimų draudimas: sankcijos negrėstų už verslo susitarimus, kuriais gerinamos sąlygos darbuotojams. Jau anksčiau išorės ekspertai įžvelgė riziką, kad šiuo pagrindu gims nauji karteliniai susitarimai.

„Du verslininkai, prekybos centrai, dabar gali susitarti dėl naujų kasos aparatų diegimo, dėl didžiulių investicijų į technologinį atsinaujinimą, jeigu jie turi tokią galimybę – tai taip teoriškai gali kelti kainas, bet mes tai leidžiame. Dėl įrenginių tartis leidžiama. O, pvz., dėl darbuotojų nedarbo per Kalėdas – čia jau prasideda visokios interpretacijos, kad net to tartis negali. Įmonės negali tartis dėl kokių nors elementariausių socialinių sąlygų pagerinimų“, – anksčiau aiškino T.Tomilinas.

Konkurencijos taryba anksčiau įvertino, kad siūloma priemonė yra neproporcinga, galinti iškreipti konkurencijos politikos įgyvendinimą ir pažeisti ES teisės reikalavimus bei nebūtinai užtikrinanti didesnę darbuotojų gerovę.

Tam nepritarti siūlė Ekonomikos ir inovacijų ministerija. Virginijus Sinkevičius aiškino, kad darbdaviai ir šiuo metu gali sudaryti kolektyvines sutartis, dėl tam tikros ūkio šakos darbo sąlygų gerinimo, tam pritarė ir Socialinės aspaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, įvertinęs, kad pakanka esamų priemonių, numatytų Darbo Kodekse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius