-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė Seimui pateikė siūlymą dėl „Snore“ užstrigusių savivaldybių lėšų

Vyriausybė pritarė Finansų ministerijos parengtam Biudžeto sandaros įstatymo pakeitimo įstatymo projektui ir taip išsprendė savivaldybių, turėjusių sąskaitas bankrutavusiame „Snoro“ banke, disponavimo lėšomis klausimus.
Spaudos konferencija
„Snoras“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Priimtas pakeitimas leis laiku išmokėti atlyginimus pedagogams, darželių auklėtojams, socialiniams, kultūros ir kitiems biudžetinių įstaigų darbuotojams. Taip pat bus sudarytos galimybės laiku gauti socialinės paramos išmokas ir kompensacijas mažas pajamas gaunantiems asmenims, atsiskaitant su komunalines paslaugas teikiančiomis įmonėmis.

Pakeistas teisinis reguliavimas leidžia iš valstybės biudžeto apyvartinių lėšų suteikti savivaldybėms trumpalaikes ir ilgalaikes paskolas, kai dėl kredito įstaigų veiklos apribojimo ir/arba jų licencijų atšaukimo savivaldybės negali disponuoti savo lėšomis ir dėl to trūksta apyvartos lėšų.

Sąskaitas bankrutavusiame banke turėjo daugelio savivaldybių biudžetinės įstaigos, tačiau net penkioms savivaldybėms į jas buvo vedamos ir valstybės biudžeto lėšos.

Iki šiol savivaldybės iš valstybės biudžeto lėšų galėjo skolintis tik pagal poreikį laikinam pajamų trūkumui padengti, t. y. šiam tikslui pristigus savų lėšų. Pagal nustatytą limitą tiek iš nacionalinių, tiek užsienio bankų buvo galima imti trumpalaikes ir ilgalaikes paskolas. Ilgalaikiai įsipareigojimai leisti tik investiciniams projektams finansuoti.

Patvirtintas projektas ypatingos skubos tvarka pateiktas rytoj svarstyti Seimui kartu su Lietuvos Respublikos 2012 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projektu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius