-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Westinghouse“ atstovai pristatys savo pasiūlymą investuoti į Visagino AE

Birželio 23 dieną „Westinghouse“ delegacija susitiks su Ministru Pirmininku Andriumi Kubiliumi, naujosios AE projekto įgyvendinimo Komisija, regioninių branduolinės jėgainės statybos partnerių Estijos, Latvijos ir Lenkijos atstovais, Europos Komisijos atstovais. „Westinghouse Electric Company“ yra pateikusi pasiūlymą investuoti į naująją Visagino AE, rašoma ministro pirmininko spaudos tarnybos išplatintame pranešime žiniasklaidai.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Visagino AE projektas yra vystomas pagal grafiką, šią savaitę, kaip ir buvo numatyta, vienas iš potencialių strateginių investuotojų – „Westinghouse“ bendrovė – pristatys pasiūlymą šio regioninio projekto dalyviams“, – sakė Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius.

Su ministru pirmininku susitiks ir į Lietuvą atvyksiantis „Toshiba“ korporacijos vyresnysis viceprezidentas bei jai priklausančios „Power Systems Company“ prezidentas Yasuharu Igarashi. „Westinghouse Electric Company“ nuo 2006 metų priklauso „Toshiba Corporation“, kurios metinė apyvarta siekia 170 mlrd. litų.

Pasak A.Kubiliaus, potencialaus strateginio investuotojo į Visagino AE aukšto rango pareigūnų vizitas rodo, kad projektas yra vertinamas labai rimtai ir atsakingai.

„Westinghouse Electric Company“, kurios centrinė būstinė Butlerio apygardoje (Pensilavanija, JAV) yra viena iš civilinės branduolinės energetikos technologijų lyderių pasaulyje, populiariausių PWR (suslėgto vandens) reaktorių koncepcijos autorė. Daugiau nei pusė pasaulyje veikiančių (tarp jų – JAV, Korėjoje, Slovėnijoje, Ispanijoje ir kitose šalyse) pramoninių reaktorių yra pagaminti šios bendrovės sukurtos technologijos pagrindu. Bendrovės veikla apima branduolinių technologijų, branduolinio kuro, automatizavimo sistemų branduolinėms elektrinėms bei kitas paslaugas branduolinės energetikos srityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius