Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvejybos įstatymo pataisa taikosi jūros priekrantės įmones išstumti iš verslo

Parengta Žvejybos įstatymo pataisa taikosi jūros priekrantės įmones išstumti iš verslo, o apie kompensacijas net neužsiminta.
Žvejų laivelis jūroje
Žvejų laivelis jūroje / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Be pragyvenimo šaltinio nenorintys likti žvejai teisybės ketina ieškoti padedami prezidentės, premjero ir Seimo pirmininkės, rašo „Verslo žinios“.

Pataisa numato, kad verslinė žvejyba Baltijos jūroje 500 metrų atstumu nuo kranto ir 3 kilometrų spinduliu nuo Klaipėdos jūrų uosto pietinio ir šiaurinio molų būtų draudžiama. Be didesnių diskusijų Seimo aplinkos apsaugos komitetas ją rengėsi teikti Seimui, tačiau sulaukta didžiulės žvejų bendruomenės pasipriešinimo.

„Tą dalyką padarė patyliukais, su žvejais nieko nebuvo tartasi. Draudimas paliestų beveik visas 70 įmonių, be darbo liktų keli šimtai žmonių, nes toliau nuo kranto žvejoti galėtų gal tik 2–4 įmonės, turinčios didesnius laivus. Vyksta negeri dalykai“, – sakė Lietuvos žuvininkystės produktų gamintojų asociacijos pirmininkas Alfonsas Bargaila.

Seimo aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Jonas Šimėnas teigė, jog tokia įstatymo pataisa būtina, kad galėtų migruoti žuvys, būtų išsaugotos nerštavietės, būtų užtikrintas žuvų patekimas iš jūros į Kuršių marias.

„Tai ne nauja pataisa, tik seniau buvo nurodomi ne metrai, o izobatos, bet trūkdavo politinės valios ją priimti, o ar dabar užteks – nežinau. Verslininkai bando įžiūrėti, kad sužlugs jų verslas, bet juk negalima žvejoti ten, kur eina žuvų takai, yra mokslininkų rekomendacijos“, – aiškino J.Šimėnas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius