Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbo biržos durų varstyti nebereikia: 10 000 darbo pasiūlymų per dieną – „eDbiržos“ portale

Vizitai į darbo biržą ieškantiems darbo neretai sukelia daug nepatogumų – dėl paprasto apsilankymo tenka gaišti laiką spūstyse, o vėliau – ir prie darbuotojo kabineto durų. Tačiau dabar daugelį dalykų – nuo registracijos apsilankymui iki darbdavio paieškų – galima atlikti tiesiog internetu „eDbiržos“ portale.
Darbo Birža
Darbo Birža / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Aktyviai naudojasi

Taupydami brangų laiką elektroniniu darbo biržos portalu itin aktyviai naudojasi tiek darbo ieškantys žmonės, tiek darbdaviai. Europos Sąjungos fondų lėšomis sukurta „eDbirža“ interneto svetainė per dieną sulaukia apie 35 000 vartotojų.

„eDbirža“ interneto svetainė per dieną sulaukia apie 40 000 vartotojų.

Elektroninių paslaugų, kurios leidžia darbo ieškoti kur kas operatyviau, svetainėje – ne viena. „eDbiržos“ portalu besinaudojantis Marius tikina, kad pirmiausia reikėtų įvardinti kur kas patogesnę registraciją.

„Skambinti ir registruotis apsilankymui į darbo biržą man jau nereikia. Prisėdu prie kompiuterio ir užsiregistruoju pats. Labai patogu, jei pasikeičia planai ar atsiranda nenumatytų reikalų. Tada taip pat prisijungiu ir atšaukiu, pakeičiu datą. Išvengiu skambučių, laukimo, kol atsilieps, ir panašių dalykų“, – portalo privalumus vardijo vyras.

Pasak pašnekovo, labai patogu ir tai, kad prisiregistravus prie portalo, dalis žmogaus darbo istorijos jau būna įvesta. Belieka užpildyti likusius laukelius, pasirinkti norimus darbo paieškos parametrus ir pradėti darbo paiešką.

„Jei neturi susikūręs CV, jį taip pat galima sukurti pačiame portale ir siųsti darbdaviams. Prireikus, greitai ir patogiai CV galima ir redaguoti“, – aiškino darbo statybų sektoriuje ieškantis vyras. Pasak pašnekovo, portale kasdien galima rasti vis naujų darbo pasiūlymų. Iš viso portalas per dieną jų pateikia apie 10 000.

123rf.com nuotr./Kompiuteris
123rf.com nuotr./Kompiuteris

„eDbiržos“ svetainė ieškantiems darbo siūlo užsisakyti būtent juos dominančius darbo pasiūlymus ir juos gauti elektroniniu paštu. Dominančius, tačiau norimus peržiūrėti vėliau darbo skelbimus portale galima pasižymėti ir išsaugoti.

Dėl vienos ar kitos su darbu susijusios konsultacijos važiuoti į Darbo biržos padalinius taip pat nebūtina – atsakymai į įvairiausius klausimus teikiami elektroniniu būdu. Galiausiai, „eDbiržos“ portale ieškantieji darbo gali ne tik domėtis darbo pasiūlymais, darbo rinkos tendencijomis, bet ir užsiregistruoti į kvalifikacijos kėlimo kursus, įvairiausius mokymus, taip pat gauti preliminarų įsidarbinimo planą.

Elektorines paslaugas teigiamai vertina 67,2 proc. apklaustųjų.

Gyventojams neretai aktualu ir tai, kad elektroniniu būdu galima užsisakyti Darbo biržos išduodamas pažymas, tai taip pat padeda sutaupyti daug brangaus laiko. Pagal šiais metais LDB atliktą e. paslaugų naudotojų apklausą, elektorines paslaugas teigiamai vertina 67,2 proc. apklaustųjų.

Patogu ir darbdaviams

„eDbiržos“ sistema neabejotinai naudinga ne tik darbo beieškantiems. Automatizavus daugybę paslaugų operatyvesnis ir Darbo biržos specialistų darbas, todėl jie gali skirti daugiau laiko ir suteikti kokybiškesnę konsultaciją tiems, kurie atvyksta.

Kuriant portalą buvo siekiama palengvinti ir darbuotojų ieškančių įmonių ar įstaigų dalią. Prisijungę prie portalo darbdaviai gali matyti, kokie darbuotojai šiuo metu pretenduoja į jiems reikiamas pozicijas, gali pamatyti jų gyvenimo aprašymus, taip pat darbdaviai mato ir konkrečiai į jų įmones pagal rekomendacijas nukreiptų potencialių darbuotojų gyvenimo aprašymus. Įvertinti kandidatus, nuspręsti, ar nori juos pasikviesti į pokalbį, darbdaviai gali tiesiog prisijungę prie „eDbiržos“.

Lietuvos darbo biržos atstovės spaudai Mildos Jankauskienės teigimu, šiuo metu Lietuvos darbo biržos elektroninių paslaugų portale registruotų naudotojų – ieškančių darbo asmenų yra 286 tūkst., darbdavių – 26 tūkst. Kasdien elektroninių paslaugų portale apsilanko vidutiniškai apie 35 tūkst. lankytojų. 2015 metais registravosi per 80 tūkst. naujų e. paslaugų vartotojų, iš jų – 5 tūkst. darbdavių.

Užsiregistruoti portale galima apsilankius „Elektroninių valdžios vartų“ svetainėje arba tiesiai per Lietuvos darbo biržos portalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius