-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasitikrinti narystę partijoje ar ją nutraukti – tiesiog internetu

Į politinę partiją registravotės seniai ir net nežinote, ar jūsų narystė dar galioja? O galbūt dėl vienų ar kitų priežasčių nusprendėte nutraukti narystę, tačiau nežinote, kaip tai padaryti, į ką kreiptis. Galiausiai, tam neištaikote laiko? Dabar pasitikrinti narystę partijoje ar išsiregistruoti iš jos galima vos prisėdus prie kompiuteriu, vos keliais pelės klavišo spragtelėjimais.
Kompiuteris
Kompiuteris / 123rf.com
Temos: 2 Partija Internetas

Galimybės pasitikrinti ar nutraukti narystę

Galimybė elektroniniu būdu pasitikrinti narystę politinėje partijoje suinteresuotiems asmenims suteikiama jau nuo 2012 metų. Tai galima prisijungus prie Politinių partijų narių sąrašų informacinėje sistemoje. Nuo 2014 metų minėtoje svetainėje atsirado ir kita paslauga – galimybė internetu išsiregistruoti iš partijos, kuriai dėl vienų ar kitų priežasčių asmuo jau nebenori priklausyti.

123rf.com nuotr./Kompiuteris
123rf.com nuotr./Kompiuteris

O padaryti tai – labai paprasta. Piliečiai prie informacinės sistemos gali prisijungti elektroniniu būdu per Teisingumo ministerijos interneto svetainę adresu: www.tm.lt, pasirenkant sritį „Politinės partijos“, toliau – „Pasitikrink, ar priklausai partijai“ arba tiesiogiai per Elektroninių valdžios vartų portalą adresu www.epaslaugos.lt. Prisijungę prie www.epaslaugos.lt portalo, piliečiai pasirenka gyventojams adresuotą skyrių ir paspaudžia nuorodą „Duomenų apie narystę politinėje partijoje peržiūra, prašymo nutraukti narystę internetu pateikimas“.

Užsakius paslaugą, vyksta piliečio identifikavimas per elektroninę bankininkystę ar su elektroniniu ar mobiliuoju parašu. Toliau pilietis automatiniu būdu nukreipiamas į informacinę sistemą, kurioje nustatoma narystė politinėje partijoje ir pateikiamas automatiškai sugeneruotas prašymas nutraukti narystę partijoje.

Taip pat paprastai vyksta ir narystės politinėje partijoje nutraukimo procesas. Pateikus narystės nutraukimo prašymą, pilietis ir informacinėje sistemoje, ir elektroniniu paštu informuojamas apie tai, kad jo narystė politinėje partijoje bus nutraukta per 1 valandą nuo elektroninio prašymo pateikimo.

Nuo 2014 m. narystę politinėje partijoje internetu nutraukė 3 746 piliečiai.

Minėtomis paslaugomis gyventojai naudojasi vis aktyviau. Nuo 2014 m. narystę politinėje partijoje internetu nutraukė 3 746 piliečiai. Susidomėjimas minėta paslauga, pasak Teisingumo ministerijos, nuolat auga. Jeigu 2014 metais paslauga pasinaudojo 915 piliečių, tai 2015 metais – jau 1451 pilietis.

Pažymėtina, kad narystės nutraukimo elektroniniu būdu prašymų skaičius ypač padidėjo po 2016 m. Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų – nuo 2016 m. spalio mėnesio iki 2017 m. sausio 10 dienos narystę partijose nutraukė 574 asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius