Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Programėlės, be kurių neįsivaizduojamas išmanaus turisto mobilusis

Mobiliosios programėlės palengvina daugelio žmonių kasdienybę – jos padeda be didelio vargo pasižymėti transporto bilietą vos prilietus telefono ekraną, susirasti greitesnį maršrutą, apsipirkti, bendrauti su draugais, vos spustelėjus mygtuką, susitvarkyti svarbius dokumentus, o galiausiai net „valdyti“ namus. Didžioji dalis žmonių įpratusi tokias programėles naudoti kasdieniame gyvenime, o išvykus į kelionę? Išmaniosios programėlės neabejotinai yra ir puikus kelionių palydovas. Kaip jos galėtų palengvinti jūsų kelionę?
Kelionė
Kelionė / 123rf.com

Oras

Posakį „nėra blogo oro, yra tik netinkama apranga“ veikiausiai girdėjo daugelis. Niekas nesiginčija, kad geriausia kelionei ir atostogoms yra puikus oras, tačiau tam, kad vėjai, debesys ar netikėti lietūs nesugadintų planų, reikėtų paprasčiausiai pasinaudoti technologijomis.

Prieš vykdami į konkrečią vietą – miestą ar lankytiną objektą, žygį gamtoje ar plaukimą plaustais – naudodamiesi telefone įdiegta programėle galite sužinoti, koks oras numatomas būtent toje vietoje. Yra daugybė mobiliųjų programėlių, kurios teikia itin detalią konkrečių vietų orų prognozę – nuo įprastos oro temperatūros iki vėjo krypties, jo stiprumo, kritulių, debesuotumo ar drėgmės rodiklių. Priklausomai nuo programėlių, vienos teikia išsamią orų prognozę pavalandžiui, kitos – kelių dienų, o trečių spektras dar platesnis – apima 10 ar daugiau dienų.

123rf.com nuotr./Mobilusis telefonas
123rf.com nuotr./Mobilusis telefonas

Taigi pamatę, kad orai išvykai, sakykime, į kalnus ar į numatytą lankytiną vietą tądien nepalankūs, galite ją atidėti kitai dienai, o jei nukelti neparanku – bent jau pasiruošite tinkamą aprangą. Tarp geriausių orų programėlių šiuo metu įvardijamos tokios kaip „AccuWaether“, „Weather Timeline“, „Yo Window“, „Weather Live“, „Weather+-“, „Met Office Weather“ ir kitos.

Lankytinos vietos

Nemėgstantiems planuoti kelionių iš anksto, domėtis lankytinais objektais ar dėlioti maršrutus dar prieš išvykstant labai praverčia tokios mobiliosios programėlės kaip „City Maps Go“, „Avenza PDF Maps“ ar „Around me“.

Minėtos programėlės neleis keliautojams beprasmiškai slampinėti miestų gatvėmis ir vis grįžti į tą pačią vietą, jei to visai nenorėjo. Mobilioji programėlė nuolat rodo arčiausiai esančius lankytinus objektus, parduotuves, muziejus, kavines ir net automobilių parkavimo aikšteles. Naudodamiesi programėle galėsite ne tik pasirinkti iš visų netoliese esančių objektų, bet ir sužinoti, kaip iki jo nuvykti – autobusu, mašina, dviračiu ar pėsčiomis. Taip neabejotinai sutaupysite laiko!

Mobilioji programėlė nuolat rodo arčiausiai esančius lankytinus objektus, parduotuves, muziejus, kavines ir net automobilių parkavimo aikšteles.

Kalbant apie tokias išmaniąsias programėles, veikiausiai reikėtų paminėti ir tradicinį „Google maps“, kuris padeda nepasiklysti, kur bebūtumėt. Pastaroji programėlė galbūt nepasiūlys jums lankytinų objektų sąrašo, bet tikrai padės jums susiorientuoti svetimoje vietoje. Padės sužinoti, kur esate, jei nusukote ne tuo keliu, kuriuo ketinote, o galiausiai – tiesiog nuves jus ten, kur planavote nuvykti.

Kur nakvoti?

Nakvyne kelionėje neretai žmonės pasirūpina iš anksto, tačiau šiais laikas vis dažniau atsiranda tokių, kurie pasirenka keliauti spontaniškai. Pastarieji dažnai užsisako tik pirmąją nakvynę arba nesivargina daryti net to.

Tokiems keliautojams itin praverčia tokios mobiliosios programėlės kaip „Booking“ ar „Air bnb“. Jos ne tik informuoja, kur ir kokios yra artimiausios nakvynės galimybės, bet pateikia ir jų kainas, reitingus bei jau apsilankiusių turistų atsiliepimus. Galiausiai, tikrai nereikės eiti iki vietos ir galvoti – gausite nakvynę ar ne. Užsisakyti nakvynę taip pat galima naudojantis minėtomis programėlėmis.

Kelionių tvarkyklės

Kurioziška situacija, kai atvykstate į viešbutį ir suprantate, kad pamiršote atsispausdinti rezervacijos dokumentą ar nepamenate, kokias tiksliai sąlygas sutarėte su vienu ar kitu paslaugų teikėju, – šiais laikais nereta. Prieš atostogas darbai veja darbus, ir mintys sukasi visai ne apie tai.

Pasiruošti atostogoms to net nepastebint nuolat skubantiems ir daug ką pamirštantiems padės „Tripit“, „Trip Case“, „WorldMate“ ar kitos panašaus pobūdžio programėlės.

Šios programėlės „valdo“ visą el. paštu derintą ir su jūsų kelione susijusią informaciją.

Šios programėlės „valdo“ visą el. paštu derintą ir su jūsų kelione susijusią informaciją – nuo viešbučio, skrydžio registracijų iki automobilio nuomos patvirtinimų ar lankytinų vietų bilietų.

Atsisiuntus šias programėles, laiškus ar informaciją, į jas galima „sumesti“ kelių mygtukų spustelėjimu, o kelionės metu turėsite viską, ko jums tik gali prireikti. Jaudintis, kad kokį nors dokumentą palikote namuose tikrai nereikės, taip pat nereikės ir ieškoti to vienintelio tarp krūvos atsispausdintų – viskas tinkamai surūšiuota ir vienoje vietoje, tiesiog telefone.

Nuo kelionės planavimo iki jos „įamžinimo“

Mobiliųjų programėlių parduotuvės gali pasiūlyti ir daugiau kelionėje galinčių praversti programėlių. Keliaujant į egzotinius kraštus, o ypač neturistiniais maršrutais, vertėtų pagalvoti apie tai, kad ne visada susikalbėsite anglų kalba, o ir rasti kokią nors kitą bendrą kalbą gali nepavykti. Taigi tam gali pasitarnauti ne viena vertimų programėlė. Viena iš jų – nemokamas „Lith Dict 4 Droid“, tarp populiariausių vardijamas ir „Bing Translator“ ar „Jibbigo“, o galiausiai, šiam tikslui pasitarnautų ir daugeliui gerai žinoma „Google translator“ mobilioji programėlė.

Pagelbėti susikalbėti svečioje šalyje gali ir Elektroninių valdžios vartų mobilioji programėlė „e.paslaugos.lt“, kurioje galima rasti vertėją. Pastaroji programėlė aktuali ir tiems, kurie iš Lietuvos keliauja ilgesniam laikui, mat leidžia nuotoliniu būdu deklaruoti laikinąją gyvenamąją vietą.

123rf.com nuotr./Mobilusis telefonas
123rf.com nuotr./Mobilusis telefonas

Prie naudingų mobiliųjų programėlių keliautojams priskiriama ir „Pack point“. Šios programėlės tikslas – apie jūsų kelionę pagalvoti nuo A iki Z. „Pack point“ reikėtų naudoti dar prieš pajudant iš namų, mat ji itin kruopščiai „pagalvoja“ apie tai, kas turi atsidurti jūsų lagamine. Pagal tai, į kurią šalį vyksite, kur nakvosite, kaip keliausite, kur ir kada sustosite bei kiek laiko būsite, mobilioji programėlė sudaro jums reikiamų daiktų sąrašą. Viskas, ką jums teliks padaryti, – susikrauti juos į lagaminą.

Kita mobilioji programėlė, į kurią verta atkreipti dėmesį, skirta turistų pramogų planavimui. Svečioje šalyje ar nežinomame mieste surasti būtent tokio stiliaus kavinę ar restoraną, kuriame norėtumėte prisėsti, gali užtrukti ilgai. Galiausiai – juk net nežinote, iš ko galite rinktis.

Tam, kad praleistumėte pavakarę, vakarą ten, kur norite, pavakarieniautumėte romantiškai ar atvirkščiai – pašėltumėte jaunatviškame bare, yra sukurta programėlė „Time out“. Ši programėlė keliautojui ne tik pateiks didžiulį sąrašą netoli vykstančių renginių, veikiančių kavinių ar barų, bet ir leis keliais mygtuko paspaudimais rezervuoti staliuką patikusiame restorane ar nusipirkti bilietą į koncertą.

Programėlės tikslas – kontroliuoti žmogaus buvimo saulėje laiką.

Tarp keliautojams siūlomų programėlių yra tokių, kurios sukelia šypseną. Viena iš jų – „Wolfram Sun Exposure“. Tai pagalbininkė saulės vonių mėgėjui. Programėlės tikslas – kontroliuoti žmogaus buvimo saulėje laiką. Suvedus į programėlę odos tipą, dieną, valandas, kada ir kiek laiko ketinate mėgautis saulės spinduliais, kokiu kremu tepatės ir daug kitų parametrų, programėlė nurodo, koks optimalus buvimo saulėje laikas, kad jūsų odai būtų padaryta kuo mažesnė žala.

Grįžus iš kelionės draugai ir artimieji užplūsta su prašymais pasidalinti įspūdžiais ir parodyti galybę nuotraukose užfiksuotų akimirkų. Vis dėlto prisiruošti nuotraukas atrinkti ir surūšiuoti – nelengva, todėl įspūdžiai kartais ir lieka mobiliajame telefone ar fotoaparate.

Mobiliųjų programėlių kūrėjai pagalvojo ir apie tai. Programėlė „LiveTrekker“ kuria jūsų kelionių žurnalą tuo metu, kai jūs dar tik keliaujate. Programėlė, sekdama keliautojo maršrutą, naudodama telefonu užfiksuotas nuotraukas, filmuotus vaizdo siužetus, atsižvelgdama net į keliavimo greitį, sukuria kelionės multimedijos pasakojimą, kuriuo galima dalintis su draugais dar keliaujant ar jau pasibaigus kelionei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius