Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Audrius Žiugžda investuoja į pirmąją Lietuvoje P2P platformą „SAVY“, dirbs valdyboje

Patyręs bankininkas Audrius Žiugžda prisijungė prie tarpusavio skolinimo (angl. P2P, peer-to-peer) platformos „SAVY“ – investuoja asmeninių lėšų ir dirbs valdybos nariu. Keliems šalyje veikiantiems bankams vadovavęs A. Žiugžda padės platformai įsitvirtinti finansinių paslaugų rinkoje ir didinti tiek klientų, tiek investuotojų skaičių.
Audrius Žiugžda
Audrius Žiugžda / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tarpusavio skolinimo platforma „SAVY“ yra pirmoji Lietuvoje, per kurią gyventojai gali tiesiogiai skolinti kitiems gyventojams ir iš jų skolintis. Kiekviena paskola suformuojama iš daugelio gyventojų nedidelių dalių – taip išskaidoma rizika. Platformos kūrėjai planuoja, kad ateityje gyventojai per platformą tiesiogiai galės skolinti ir įmonėms. 

„Platforma pasiūlė naują finansavimo alternatyvą – galimybę skolintis tiesiai iš žmonių, o paskolų sąlygos patrauklios – beveik kaip bankuose ar lizingo bendrovėse, gerokai mažesnės nei siūlo greitieji kreditai. Laimi ir gyventojai, kurie šias paskolas suteikia, – neigiamų palūkanų aplinkoje tai investicija, generuojanti aukštą grąžą, žinoma, prisiimant atitinkamą riziką. Tikiu, kad ši platforma turi geras perspektyvas augti, man bus įdomu prisidėti prie jos plėtojimo ir naujų finansinių paslaugų populiarinimo“, – sako Audrius Žiugžda.

„Audriaus prisijungimas prie komandos ir sprendimas investuoti mums yra didelis pastiprinimas. Esame pasirengę dirbti kartu, perimti patirtį ir suteikti naujų spalvų Lietuvos finansų pasauliui. P2P arba lietuviškai – tarpusavio skolinimo – platformos pasaulyje veikia jau dešimtmetį, net didieji investuotojai, tokie kaip pensijų fondai ar draudimo bendrovės, į jas investuoja dalį valdomų lėšų, todėl esame tikri, kad šios paslaugos ras savo nišą ir Lietuvoje“, – sako Vytautas Zabulis, „SAVY“ prekės ženklą valdančios bendrovės „Bendras finansavimas“ direktorius.

Nuo veiklos pradžios praėjusių metų rudenį iki dabar per platformą savy.lt gyventojai iš kitų gyventojų jau pasiskolino 349 tūkst. eurų arba daugiau nei 1,2 mln. litų.

Nuo veiklos pradžios praėjusių metų rudenį iki dabar per platformą savy.lt gyventojai iš kitų gyventojų jau pasiskolino 349 tūkst. eurų arba daugiau nei 1,2 mln. litų. Šios paskolos atrinktos iš 9,6 mln. eurų vertės užklausų. Šį darbą atlieka tarpusavio skolinimo platforma, kuri įvertina norinčiųjų pasiskolinti galimybes ir administruoja paskolų suteikimo procesą.

Platformoje jau yra užsiregistravę daugiau nei 2300 investuotojų, kurie yra pasirengę paskolinti savo asmenines lėšas kitiems žmonėms. Pastaruoju metu kas mėnesį prie platformos prisijungia po daugiau nei 400 naujų investuotojų. Vidutiniškai vienas investuotojas į vieną paskolą investuoja 30 eurų.

Šių metų pradžioje „SAVY“ pritraukė Jungtinių Amerikos Valstijų privataus kapitalo fondo investiciją ir fondo valdytojų aktyvų dalyvavimą platformos valdyme. Investicija skirta „SAVY“ įsitvirtinimui Lietuvoje ir plėtrai į kitų šalių rinkas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius