Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Balio saloje gimusi idėja gavo finansavimą Lietuvoje

Idėja kurti talentų paieškos sistemą Deividui Leilionui kilo viešint Balio saloje. Kelias iki minties įgyvendinimo nebuvo labai lengvas, tačiau šiandien „Bescouted“ jau turi kuo džiaugtis – praeitą savaitę buvo pasirašyta investicinė sutartis su „Startup Highway“.
Deividas Leilionas
Deividas Leilionas / „Bescouted“ nuotr.
Sprendė aktualią problemą

Lietuva pastaruoju metu tampa vis didesniu startuolių traukos centru. Čia savo veiklą perkelia kaimyninių šalių įmonės ir kuriasi vietinės sėkmingai veikiančios bei investicijas pritraukiančios technologinės kompanijos, įgyvendinamas didelis technologijų parko projektas. Žodį „Startup‘as“ vis dažniau galima išgirsti ir tiesiog einant gatvėje ar geriant kavą kavinėje.

Prieš keletą metų idėjos autorius Deividas Leilionas žiemą leido Balyje, Indonezijoje, fotografuodamas nuostabias vilas, kurių saloje gausybė. Sugalvojęs padaryti keletą fotosesijų, kurioms buvo reikalingi modeliai bei vizažistai susidūrė su problema, kur jų rasti.

Deividui ir gimė idėja sukurti paieškos įrankį, kuris padėtų rasti reikiamus žmones daug greičiau ir paprasčiau.

„Yra portalų, kuriuose galima ieškoti žmonių ir talentų pagal jų veiklos pobūdį, tačiau tai labai daug laiko reikalaujantis procesas. Turi rasti žmones, kurie tinka konkrečiam projektui, tuomet kiekvienam rašyti ir klausti, ar jį domintų konkreti idėja, ar jis tą dieną neužsiėmęs ir panašiai. Tai yra labai daug laiko užimantis procesas. Kiti talentų ieško per draugus arba socialinius tinklus, o ką daryti kai esi saloje, kurioje pažįsti 20 žmonių?“ – retoriškai klausė talentų paieškos sistemos autorius.

Tuomet Deividui ir gimė idėja sukurti paieškos įrankį, kuris rasti reikiamus žmones bendram projektui padėtų daug greičiau ir paprasčiau. Grįžęs į Lietuvą pradėjo ieškoti bendraminčių bei domėtis investicijų pritraukimo galimybėmis. „Subūrėme nedidelę komandą, kuri patikėjo idėja. Per metus laisvus nuo darbo metu sukūrėme tokį „BeScouted“, koks jis yra šiandieną. Visi kuo nors su fotografija susiję žmonės šiuo metu gali registruotis ir susikurti nedidelį darbų „portfolio“.

Nariai gali vertinti vieni kitų darbus, taip formuojasi populiarumo reitingas. Kuo jis didesnis, tuo aukščiau paieškoje rodoma jūsų anketa. Iš principo šiame etape tai dar viena internetinė talentų bazė, kurioje paieškos pagalba galima rasti fotografą, modelį, vizažistą ir panašiai“, – pasakojo D. Leilionas.

Pirmas rimtas žingsnis

Derybos dėl sumos truko labai neilgai, ilgiau užtruko suderinti kitas sutarties sąlygas, tačiau labai džiaugiuosi, kad reikalą turime su profesionalais.

Gegužės mėnesį „BeScouted“ komanda dalyvavo „LOGIN“ konferencijoje bei pristatė savo projektą, ten ir susipažino su „Startup Highway“ atstovais. „Derybos dėl sumos truko labai neilgai, ilgiau užtruko suderinti kitas sutarties sąlygas, tačiau labai džiaugiuosi, kad reikalą turime su profesionalais, kurie įvertina visas aplinkybes bei klausimus sprendžia dalykiškai. Už gautus pinigus toliau vystysime projektą bei po šešių mėnesių vartotojams pristatysime unikalų spendimą, kuris padės rasti komandos narius bendriems fotografijos projektams daug greičiau, paprasčiau ir patikimiau“, – kalbėjo verslininkas.

Verslininkas pridūrė, kad kol kas visų detalių atskleisti nenori, tačiau tikino, jog besinaudojantiems platforma tikrai nebereikės rašyti kiekvienam patikusiam kandidatui atskirai ir uždavinėti jam tuos pačius klausimus. Modeliams, vizažistams ar stilistams taip pat nereikės sėdėti ir laukti, kol juos kas nors pastebės, jei nori būti pastebėtas, turi būti aktyvus ir visi turės tą galimybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius