Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gamtinių dujų kaina gyventojams nedidės

„Lietuvos dujų tiekimas“ siūlo 2015 m. pirmąjį pusmetį šalies gyventojams ir toliau išlaikyti stabilius dujų tarifus. Tai leis daugumai Lietuvos gyventojų kitais metais būsto šildymui ir maisto ruošimui išleisti mažiau pinigų nei 2014 m.
Dujos
Dujos / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Bendrovė Valstybinei kainų ir energetikos kontrolės komisijai (VKEKK) pateikė savo siūlymus, dėl 2015 m. pirmąjį pusmetį galiosiančių gamtinių dujų tarifų buitiniams vartotojams.

Nepaisant pastebimai didėjančių dujų perdavimo ir skirstymo paslaugų kainų ir atsirasiančios suskystintų gamtinių dujų terminalo dedamosios, „Lietuvos dujų tiekimas“ visiems trims buitinių vartotojų pogrupiams kitų metų pirmąjį pusmetį siūlo palikti šiuo metu galiojančius dujų tarifus.

„Lietuvos dujų tiekimo“ vertinimu, kitais metais išaugsiančias dujų transportavimo sąnaudas turėtų kompensuoti rinkose pingantys naftos produktai ir dėl to mažėjanti dujų importo kaina. Nedidinti dujų kainos leis ir kompensacijos, už 2013 m. ir 2014 m. pirmuosius keturis mėnesius, panaudojimas.

Jei VKEKK patvirtins „Lietuvos dujų tiekimo“ siūlomus tarifus, daugiau kaip pusė milijono gyventojų, kurie dujas vartoja maisto ruošai, už vieną kubinį metrą gamtinių dujų kitų metų pradžioje ir toliau mokėtų 2,28 lito (0,66 euro).

Jei VKEKK patvirtins „Lietuvos dujų tiekimo“ siūlomus tarifus, daugiau kaip pusė milijono gyventojų, kurie dujas vartoja maisto ruošai, už vieną kubinį metrą gamtinių dujų kitų metų pradžioje ir toliau mokėtų 2,28 lito (0,66 euro).

Šildantys savo būstą gamtinėmis dujomis už vieną kubinį metrą ir toliau mokėtų 1,45 lito (0,42 euro). Per metus suvartojantys daugiau kaip 20 tūkst. kubinių metrų dujų už kubinį metrą ir toliau mokėtų 1,42 lito (0,41 euro).

Pastovioji tarifo dalis už gamtines dujas kitais metais visiems gyventojų pogrupiams taip pat nesikeistų. Dauguma buitinių vartotojų kas mėnesį mokėtų pastoviąją tarifo dalį – 1,95 lito (0,56 euro). Tiems, kurie gamtinėmis dujomis šildosi savo būstą, pastovioji tarifo dalis ir toliau sudarytų 13,76 lito (3,99 euro) per mėnesį.

„Gyventojai dujoms kitais metais išleis mažiau pinigų nei 2014 m. Kitų metų sausį, lyginant su šių metų pradžia, gamtinės dujos žmonėms bus atpigusios 15-23 proc. Importo kainos tendencijos leidžia manyti, kad ir 2015 m. antrajame pusmetyje dujų kainos gyventojams išliks panašiame lygmenyje. Bendrovė dės visas pastangas, kad dujų kainos ir toliau nedidėtų“, – teigė „Lietuvos dujų tiekimo“ generalinis direktorius Mantas Mikalajūnas.

2014 m. pirmąjį pusmetį kintamoji tarifo dalis gyventojams buvo gerokai didesnė. Turintys tik dujines virykles už kubinį metrą mokėjo 2,67 lito, o šildantys savo namus – 1,87 lito. Dujos šių metų antrąjį pusmetį pastebimai atpigo, nes „Lietuvos dujų tiekimas“ gavo nuolaidą iš dujų tiekėjo.

„Lietuvos dujų tiekimas“ turi daugiau kaip 550 tūkst. gamtinių dujų vartotojų. Didžiąją dalį jų sudaro šalies gyventojai.

Įmonė nuo šių metų lapkričio perėmė gamtinių dujų tiekimo veiklą iš bendrovės „Lietuvos dujos“, kuri dabar teikia dujų skirstymo paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius