-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunai biomedicinos technologijų įmonei – prestižinis įvertinimas iš Silicio slėnio

Gegužės mėn. Silicio slėnyje paskelbtos kasmetinio pasaulinio konkurso „TiE50 TOP Startup 2015“ įmonės nugalėtojos. Šiemet atrankoje dalyvavo 2716 perspektyviausių aukštųjų technologijų įmonių iš Europos, JAV ir Azijos. Prestižinio įvertinimo sulaukė ir Lietuvos biomedicinos technologijų įmonė UAB „Biomė“, kuriai suteikta galimybė naudotis „TiE50 TOP Startup 2015“ prekės ženklu.
Biome
Biome

Organizatorių teigimu, išrinkti pažangiausias, vertas „TiE50 TOP Startup 2015“ prekės ženklo, buvo itin sunku.

„Šiandien mes esame tarp 50 sėkmingiausių jaunų aukštųjų technologijų įmonių. Kasmet dėl šio įvertinimo susikauna tūkstančiai startuolių iš viso pasaulio. Tikimybė būti pastebėtiems ir patekti į šį prestižinį sąrašą yra vos 5 proc. Mano žiniomis, esame pirmoji biomedicinos technologijų įmonė iš Lietuvos, įveikusi aukštus atrankos barjerus“, – rezultatais džiaugėsi UAB „Biomė“ l.e.p. direktorius Eugenijus Liesis.

Taip pat skaitykite: EUREKA programa kviečia Lietuvos verslą kurti inovacijas su partneriais iš Šveicarijos

UAB „Biomė” įkurta tik prieš metus, bet jau turi kuo didžiuotis: sėkmingais rezultatais INOVEKS projekte, stažuote Akrono (JAV) verslo akseleratoriuje, MITA, Švietimo ir mokslo bei Ūkio ministerijų apdovanojimais už MTEP rezultatų komercinimą ir perspektyviausią technologinio verslo idėją, vertingomis pažintimis bei užmegztais ryšiais. UAB „Biomė“ priimta į Lietuvos biotechnologų asociacijos narių gretas, taip pat dalyvauja asociacijoje „Žinių ekonomikos forumas“, yra nominuota Baltijos Investuotojų Forumo inovacijų apdovanojimams. Įmonė „Biomė“ bendradarbiauja su Kauno technologijos universitetu (KTU) ir Lietuvos sveikatos mokslų universitetu (LSMU).

Subūrusi stiprią komandą ir aktyviai dalyvaudama smulkų ir vidutinį verslą skatinančiose ES finansavimo programose, UAB „Biomė“ tampa pažangia jauna biomedicinos inžinerijos įmone, aktyviai stiprinančia savo projektų krepšelį.

Taip pat skaitykite: Ekspertai: nori garantuoto darbo – atkreipk dėmesį technologines studijas

„Be abejo, pagrindiniu mūsų vystomu projektu išlieka celiuliozės/hidroksiapatito kaulo kompozito komercializavimas pagal turimą jungtinės veiklos sutartį su KTU. Tai mūsų prioritetinis, didžiausią įdirbį turintis projektas. Tačiau čia nesustojame“, – teigia E. Liesis. „Vienas iš mūsų tikslų 2015 metams yra strateginio užsienio partnerio arba investuotojo paieška. Pritrauktos lėšos, žinios ir patirtis leistų vystytis dar spartesniais tempais“,  – pasakojo jis.

„Džiaugiamės mūsų kuruojamų startuolių pasiekimais ir įvertinimais, kurie rodo, kad mūsų inovacijos yra globalios ir gali būti konkurencingos pasaulyje. Mūsų tikslas – skatinti mokslą ir verslą žengti viena kryptimi, nes tik bendradarbiaujant inovacijų ir ekonominio augimo link bus žengiama spartesniu žingsniu“, – sako MITA direktorius Arūnas Karlonas.

UAB „Biomė“ yra purpurinė (angl. k. “spin-off”) įmonė, įkurta siekiant komercializuoti mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) rezultatus. Projektą finansuoja Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) pagal MTEP rezultatų komercinimo priemonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius